Roos  Gerritsma
Roos  Gerritsma

Roos Gerritsma

associate lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

English? Read more here

Even voorstellen

Roos Gerritsma is als associate lector verbonden aan het Urban Leisure & Tourism Lab en aan het kenniscentrum Creative Business. Samen met collega's en studenten werkt ze aan stedelijke transitievraagstukken en zet daarbij onder andere ontwerp-en actiegericht onderzoek in. Van 2020 tot 2023 werkte ze als hoofdonderzoeker mee aan het Europees H2020 SMARTDEST-onderzoek, dat gaat over in- en uitsluitingsmechanismen in toeristische steden. Vanaf 1 oktober 2023 is zij begonnen aan haar promotietraject 'Regenerative urban tourism principles and practices as possible pathways for community capacity-building'. Haar promotie betreft een nieuwe vorm, namelijk een Professional Doctorat, en is hiermee één van de eerste in Nederland.

Samenwerkingen

Roos Gerritsma werkt samen met lokale, nationale en internationale netwerkpartners, zoals amsterdam&partners, Reinventing Tourism, de gemeente Amsterdam, culturele hub Modestraat en diverse Regenerative Design netwerken. Daarnaast werkt ze samen met studenten en onderzoekers van internationale Erasmuspartners, zoals die van Leicester (UK) en Barcelona (SP).

Meer over Roos Gerritsma

Huidige werk

Eind 2015 heeft Roos Gerritsma met collega's een stadslab opgezet. Dit stadslab in Amsterdam Noord, Urban Leisure & Tourism lab, is haar voornaamste proeftuin. Vanuit haar promotietraject en rol als lab lead is ze nauw betrokken bij de vraagstukken die worden ingebracht, realisatie en meten van de impact van de interventies. Qua thematiek uit zich dat in projecten op het vlak ontwerpgerichte producten en praktijken over: stedelijk (regeneratief) toerisme en vrijetijdsbeleving, (healthy) lifestyle communities, SROI en inclusieve/duurzame gebiedsontwikkeling. Zie haar LinkedIn-profiel voor een actueel overzicht van haar publicaties en presentaties.

Loopbaan

Roos Gerritsma is sinds 2000 verbonden aan Hogeschool Inholland. Met tussenpozen is zij sinds 2003/2004 verbonden geweest aan het Kenniscentrum Creative Business, aanvankelijk als docent-onderzoeker en sinds 2016 als associate lector.

Achtergrond

Roos Gerritsma promoveert van 2023 tot 2029 aan Hogeschool Inholland. Zij behaalde  een master Stadssociologie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde af op een onderzoek naar 'Aantrekkelijk Amsterdam, bewoners en hun attitude jegens toerisme en toeristen'. Daarvoor rondde ze een Bachelor Communicatie aan de Haagse Hogeschool af en deed zij onderzoek voor de gemeente Dordrecht naar de rol van interculturele communicatie aan diverse bevolkingsgroepen. Daarnaast is zij gecertificeerd NOBCO-coach.

"Iemand een vraag over toerisme in Amsterdam? Dat er dan meteen een belletje gaat rinkelen: ik moet bij Creative Business zijn!"

Roos Gerritsma, associate lector Creative Business

Werk samen met Roos

Kom in contact en stel je vragen

Roos  Gerritsma
Telefoon
+ (31) 621 115 481