Associate degree Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Praktische informatie Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Start september 2021

September. (Week 35: maandag 30 augustus - vrijdag 3 september 2021)

Duur opleiding

Twee jaar

Lesdag

Den Haag: woensdag
Haarlem: maandag

Titel

Associate degree (Ad)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Lees onze FAQ

Collegegeld 2021-2022

€ 1.812*. 
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2021-2022 € 906 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 1.812). Nieuwe bachelorstudenten van de Pabo en de Ad PEP krijgen de halvering ook in hun tweede (bachelor)jaar. Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet op de website van DUO

Overige kosten

Studieboeken en ander onderwijsmateriaal: ongeveer €400 per jaar

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Haarlem

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Meer over deze locatie

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Je volgt één dag in de week lessen op school. Daarnaast werk je of loop je stage in een werk- of leeromgeving voor minimaal 16 uur in de week. Met zelfstudie ben je gemiddeld 10-12 uur per week bezig.

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Heb je voldoende vakken en een voldoende voor je praktijk behaald? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Als je minstens 50 studiepunten hebt behaald en je praktijk voor jaar 1, mag je doorgaan met de studie. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Ad PEP Inholland

Wat moet je weten over de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

  1. Deze Associate degree kun je volgen op twee locaties: Den Haag en Haarlem.
  2. Jouw werk- of stageplek staat tijdens deze opleiding centraal. Deze regel je zelf en je werkt er minimaal 16 uur per week.
  3. Met verschillende studievormen ontwikkel jij je in jouw vakgebied: praktijkopdrachten, leercoaching, lessen en gekregen feedback van jouw praktijkbegeleider en medestudenten.
  4. Verder studeren? Dat kan! Na afronding van de studie kun je doorstromen naar het tweede jaar van de flexibele variant van Leraar Basisonderwijs (Pabo) of naar het tweede jaar van de flexibele variant van Pedagogiek.

Bijzondere omstandigheden? 

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.denhaag@inholland.nl of decanaat.haarlem@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!