Associate degree Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Je wilt graag kinderen zich verder laten ontwikkelen

Associate degree hbo Pedagogisch Educatief Professional

Voor wie

Jij:

werkt graag met kinderen;

hebt eventueel al voorkennis en ervaring in de kinderopvang en/of het onderwijs;

bent leergierig en wilt je verdiepen in je vak;

werkt graag samen met collega’s en professionals zodat kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.

Studieprogramma Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Tijdens de tweejarige Associate degree Pedagogisch Educatief Professional speelt jouw praktijk een centrale rol. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. Wil je meer weten? Bekijk dan onze Studiewijzer voor het eerste jaar (wijzigingen voorbehouden).

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Tijdens de tweejarige opleiding word je opgeleid tot pedagogisch educatief professional op niveau 5. De verbinding met jouw eigen werkpraktijk staat centraal. Via praktijkopdrachten, leercoaching, lessen en gekregen feedback van jouw praktijkbegeleider en medestudenten ontwikkel jij je op jouw vakgebied.

Tijdens je opleiding heb je veel contact met docenten en medestudenten. Je gaat veel samenwerken met anderen, net als in je werk.

Studievormen
Tijdens je studie krijg je praktijkopdrachten. Daarnaast volg je lessen op de hogeschool. Onderdeel van die lessen is leercoaching, bedoeld om je te ondersteunen met je studie. Je krijgt daarnaast feedback van je praktijkbegeleider en medestudenten.

Twijfel je nog?
Twijfel je nog of de Ad PEP wat voor je is? Bezoek dan een Open Dag, stel je vragen aan een van onze studiekeuzeadviseurs of kijk eens bij de opleidingen Leraar basisonderwijs (Pabo) of Pedagogiek.

Jaar 1

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding volg je verschillende vakken, zoals kinderspel begeleiden, pedagogisch didactisch ontwerpen en begeleiden, creatieve vorming, ontwikkelingspsychologie, creëren van rijke leeromgeving, leercoaching en communiceren.

Jaar 2

Tweede jaar

Het tweede semester van jaar 2 kies je een van de onderstaande profielen:

  • Educatief profiel
  • Pedagogisch profiel

Educatief profiel
Je krijgt vakken gericht op het educatieve domein, bijvoorbeeld didactiek rekenen en didactiek taal. En je verdiept je in coöperatief leren. Zo ontwikkel jij je tot leerkrachtondersteuner. Om het educatief profiel in jaar twee te volgen, dien je minstens 16 uur werkzaam te zijn in het onderwijs of bij het Integraal Kind Centrum (IKC). Van de minimale 16 uur stage/werkuren moet je minstens 8 uur werkzaam zijn in het gekozen profiel. Ben je niet werkzaam in het onderwijs of bij een IKC? Dan kun je dit profiel niet kiezen. Je krijgt namelijk opdrachten in de lessen die je in de praktijk moet kunnen toepassen.

Pedagogisch profiel
Je verdiept je in het coachen van collega’s en het beleid en de organisatie van je werkplek. Ook verdiep jij je in de ontwikkeling van baby’s en het pedagogisch begeleiden van ouders. Om het pedagogisch profiel te volgen, dien je minstens 16 uur werkzaam te zijn in bij een kinderopvang, bij een IKC of peuterspeelzaal. Van de minimale 16 stage/werkuren moet je minstens 8 uur werkzaam zijn in het gekozen profiel. Ben je niet werkzaam bij een kinderopvang, bij een IKC of peuterspeelzaal? Dan kun je dit profiel niet kiezen. Ook hier geldt dat je opdrachten krijgt in de lessen die je in de praktijk moet kunnen toepassen.

Associate degree Pedagogisch Educatief Professional | Inholland | Tobias von Boltog

“De gesprekken in de klas ervaar ik als erg waardevol. We tillen elkaar naar een hoger niveau”

Tobias von Boltog, student

 

Lees zijn verhaal 

Open Avond 13 december

Bekijk wat je kunt verwachten

Haal het beste uit Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Studiebegeleiding

Je krijgt een leercoach die jou begeleidt tijdens de studie. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, want je moet stevig in je schoenen staan als pedagogisch educatief professional. Met jouw leercoach bespreek je je ontwikkeling. Je gaat veel samenwerken met docenten en studenten. En op je werk- of stageplek word je begeleid door de praktijkbegeleider van jouw basisschool, IKC of kinderdagverblijf.

Werkplekleren

Je leert op school en in de praktijk. Daarom is het werkplekleren een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je loopt stage of werkt minimaal zestien uur per week in de kinderopvang, een IKC of op een basisschool.

Nieuwsberichten van de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228