Associate degree Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Je wilt graag kinderen zich verder laten ontwikkelen

Associate degree hbo Pedagogisch Educatief Professional

Voor wie

Jij:

werkt graag met kinderen;

hebt eventueel al voorkennis en ervaring in de kinderopvang en/of het onderwijs;

bent leergierig en wilt je verdiepen in je vak;

werkt graag samen met collega’s en professionals zodat kinderen zich verder kunnen ontwikkelen.

Studieprogramma Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Tijdens de tweejarige Associate degree Pedagogisch Educatief Professional speelt jouw praktijk een centrale rol. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Tijdens de tweejarige opleiding word je opgeleid tot pedagogisch educatief professional op niveau 5. De verbinding met jouw eigen werkpraktijk staat centraal. Via praktijkopdrachten, leercoaching, lessen en gekregen feedback van jouw praktijkbegeleider en medestudenten ontwikkel jij je op jouw vakgebied.

Tijdens je opleiding heb je veel contact met docenten en medestudenten. Je gaat veel samenwerken met anderen, net als in je werk.

Studievormen
Tijdens je studie krijg je praktijkopdrachten. Daarnaast volg je lessen op de hogeschool. Onderdeel van die lessen is leercoaching, bedoeld om je te ondersteunen met je studie. Je krijgt daarnaast feedback van je praktijkbegeleider en medestudenten.

Twijfel je nog?
Twijfel je nog of de Ad PEP wat voor je is? Bezoek dan een Open Dag, stel je vragen aan een van onze studiekeuzeadviseurs of kijk eens bij de opleidingen Leraar basisonderwijs (Pabo) of Pedagogiek.

Jaar 1

Eerste jaar

In het eerste jaar van de opleiding volg je verschillende vakken, zoals kinderspel begeleiden, didactiek, creatieve vorming, ontwikkelingspsychologie, rijke leeromgeving, leercoaching en communiceren met ouders.

Jaar 2

Tweede jaar

Het tweede jaar kies je een van de onderstaande profielen:

  • Educatief profiel
  • Pedagogisch profiel

Educatief profiel
Je krijgt vakken gericht op het educatieve domein, bijvoorbeeld didactiek rekenen en didactiek taal. En je verdiept je in klassenmanagement. Je ontwikkelt je tot leerkrachtondersteuner.

Pedagogisch profiel
Je verdiept je in het coachen van collega’s en het beleid en de organisatie van je werkplek. Ook verdiep je je in de ontwikkeling van baby’s en het pedagogisch begeleiden van ouders.

Associate degree Pedagogisch Educatief Professional | Inholland | Tobias von Boltog

“De gesprekken in de klas ervaar ik als erg waardevol. We tillen elkaar naar een hoger niveau”

Tobias von Boltog, student

 

Lees zijn verhaal 

Online Open Dag 6 november

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Haal het beste uit Associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Studiebegeleiding

Je krijgt een leercoach die jou begeleidt tijdens de studie. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, want je moet stevig in je schoenen staan als pedagogisch educatief professional. Met jouw leercoach bespreek je je ontwikkeling. Je gaat veel samenwerken met docenten en studenten. En op je werk- of stageplek word je begeleid door de praktijkbegeleider van jouw basisschool, IKC of kinderdagverblijf.

Werkplekleren

Je leert op school en in de praktijk. Daarom is het werkplekleren een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je loopt stage of werkt minimaal zestien uur per week in de kinderopvang, een IKC of op een basisschool.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!