Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

"De specialisaties en de verschillende verdiepingsmodules maken de opleiding nog veelzijdiger."

Afgestudeerde Suzanne van Tilburg

Afgestudeerde Suzanne van Tilburg is afgestudeerd bij de deeltijd lerarenopleiding basisonderwijs (pabo) in Den Haag.

Waarom heb je destijds gekozen voor de deeltijdopleiding die je bij Inholland hebt gevolgd?
In februari ben ik begonnen aan de deeltijd Pabo-opleiding. Het feit dat ik halverwege het studiejaar kon instappen vond ik erg prettig. De specialisaties en de verschillende verdiepingsmodules maken de opleiding nog veelzijdiger en enerverender om te volgen.

Is je perspectief van de toekomst tijdens de opleiding veranderd?
Het is gedurende de opleiding steeds duidelijker en leuker geworden. Je wordt gemotiveerd door enthousiaste en gedreven vakleerkrachten. De mogelijkheid om het diploma 'christelijk basisonderwijs' te halen, heb ik met beide handen aangegrepen.

Wat vond je van de inhoud van de opleiding?
De opleiding is praktijkgericht waarbij de theorie zodanig gebracht wordt, dat je deze direct en effectief in de praktijk kunt toepassen. Je maakt daarom snel vorderingen waardoor de studie nog leuker wordt.

Hoe heb je de combinatie tussen werken (en/of gezinsleven) en studeren ervaren?
De combinatie tussen werken en studeren is soms best zwaar. Realiseer je waar je aan begint. Maar het is de moeite waard. Als je de keuze gemaakt hebt om te starten, stort je dan ook helemaal op de praktijk en integreer de theorie die je krijgt.

Wat vond je van de organisatie van de opleiding?
Ondanks het feit dat ik halverwege het studiejaar startte, waren alle zaken goed geregeld. Voldoende aanspreekpunten. Ik had altijd een mentor waar ik op terug kon vallen. Ik had een hele gemotiveerde en gedreven mentor, die haar enthousiasme goed aan de studenten kon overbrengen.

Zou je aankomende studenten willen aanraden dezelfde opleiding te kiezen?
De Pabo is zeker aan te raden. Bedenk echter vooraf of je bereid bent om veel tijd en energie in je studie te steken ondanks het feit dat je al een gezin en/of baan hebt. Als je voor de opleiding kiest, doe het dan voor de 100%. Ga volledig voor je nieuwe functie van leerkracht. Alleen dan heb je er werkelijk profijt van.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228