Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

Praktische informatie Pabo deeltijd

Start februari 2024

Februari. (Week 5: maandag 29 januari - vrijdag 4 februari) 

Goed om te weten: bekijk welke opleidingen op welke locaties in februari starten. Dit kan per opleiding en locatie verschillen. Aanmelden voor deze februaristart kan vanaf 1 oktober 2023 tot 15 januari 2024 via Studielink.

Goed voorbereid van start

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek, dat plaatsvindt voor de start van de opleiding. Tijdens dit gesprek krijg je veel informatie over de opleiding, is er alle ruimte om vragen te stellen en kijken we samen vooruit welke manier van studeren het beste bij jou past (zie leerroutes). Ook ontmoet je medestudenten. Afhankelijk van jouw startsituatie (zie de verkorte tracks) wordt tijdens het intakegesprek een advies gegeven over versnellingsmogelijkheden. 

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2024)

Duur opleiding

Minimaal 2 jaar voor de verkorte deeltijd
4 jaar voor de reguliere deeltijd

Titel

Bachelor of Education (B Ed)

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Volg de locaties op Facebook

Alkmaar | Den Haag | Dordrecht | Haarlem | Rotterdam

Meer over deeltijd

Wil je weten wat deeltijd studeren precies is?
Ontdek wat deeltijd is

Collegegeld 2023-2024 (februaristart 2024)

€ 1.128 *

* Iedereen die in het studiejaar 2023-2024 studeert, krijgt korting op het collegegeld. Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in de eerste twee studiejaren (2022-2023 én 2023-2024) de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding bij de Pabo betaal je dan € 923 * in plaats van € 1.846 *, of € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

* Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet op de website van DUO

STAP-budget

Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot € 1.000 aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Dordrecht

Achterom 103
3311 KB Dordrecht
Meer over deze locatie

Haarlem

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Meer over deze locatie

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Open Avond 13 december

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Je werkt ongeveer twintig tot dertig uur per week aan je studie. Daar valt ook gemiddeld één dag per week stage onder. In het vierde studiejaar loop je zelfs meerdere dagen per week stage. Houd er rekening mee dat toetsen, herkansingen, bijspijkercursussen en specifieke bijeenkomsten overdag of ‘s avonds kunnen plaatsvinden. Elk studiejaar kent vier blokken van tien weken. In een onderwijsperiode haal je vijftien studiepunten: European Credits (EC’s, een heel jaar omvat dus zestig EC’s). Haal je een tentamen of projectopdracht niet, dan kun je deze herkansen.

 
Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Je moet er minstens 50 behalen. Extra voorwaarde is dat je een voldoende haalt voor de landelijke toetsen Nederlands en rekenen (een minimale score van 103 voor de WisCAT-toets) én de praktijkonderdelen. Als je onvoldoende punten hebt gehaald, krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl, decanaat.denhaag@inholland.nl, decanaat.haarlem@inholland.nl of decanaat.rotterdam@inholland.nl (ook voor Dordrecht).

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228