Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

Praktische informatie Pabo deeltijd

Start september 2022

September. (Week 35: maandag 29 augustus - vrijdag 2 september 2022)

De verkorte deeltijd start ook in februari 2022!

Duur opleiding

Minimaal 2 jaar voor de verkorte deeltijd
4 jaar voor de reguliere deeltijd

Titel

Bachelor of Education (B Ed)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Volg de locaties op Facebook

Alkmaar | Den Haag | Dordrecht | Haarlem | Rotterdam

Lees onze FAQ

Collegegeld 2021-2022

Het kabinet is van plan om iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert korting te geven op het collegegeld. Zo hebben studenten wat meer financiële ruimte in deze coronatijd. Zodra de wet hierover is aangenomen, maken we definitieve bedragen bekend.
Lees meer over de mogelijke korting

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet op de website van DUO

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Haarlem

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Meer over deze locatie

Online Open Dag 6 november

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Je werkt ongeveer twintig tot dertig uur per week aan je studie. Daar valt ook gemiddeld één dag per week stage onder. In het vierde studiejaar loop je zelfs meerdere dagen per week stage. Houd er rekening mee dat toetsen, herkansingen, bijspijkercursussen en specifieke bijeenkomsten overdag of ‘s avonds kunnen plaatsvinden. Elk studiejaar kent vier blokken van tien weken. In een onderwijsperiode haal je vijftien studiepunten: European Credits (EC’s, een heel jaar omvat dus zestig EC’s). Haal je een tentamen of projectopdracht niet, dan kun je deze herkansen.

 
Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Je moet er minstens 50 behalen. Extra voorwaarde is dat je een voldoende haalt voor de landelijke toetsen Nederlands en rekenen (een minimale score van 120 voor de WisCAT-toets) én de praktijkonderdelen. Als je onvoldoende punten hebt gehaald, krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

  1. Je kunt flexibel studeren. Van tevoren bepaal je hoe je studie, werk en privé combineert.
  2. Het praktijkbureau van de Pabo matcht jou met een goede stageplaats.
  3. De praktijk staat centraal. Je ontwikkeling als leerkracht gaat razendsnel dankzij de wekelijkse combinatie van colleges en stagepraktijk.
  4. Je kunt ook het verkorte traject volgen als je al een hbo- of wo-diploma hebt. Je bent dan in minimaal twee jaar klaar.
  5. Met jouw Pabo-diploma weet je zeker dat je straks snel een baan vindt.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl, decanaat.denhaag@inholland.nl, decanaat.haarlem@inholland.nl of decanaat.rotterdam@inholland.nl (ook voor Dordrecht).

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!