Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

Je geeft les in het (speciaal) onderwijs. Of je werkt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij een schoolbegeleidingsdienst.

Na je opleiding Pabo deeltijd

Na de Pabo mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of in de onderbouw van het praktijkonderwijs. Ook kun je beleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen.

Carrièreperspectief
Er blijven de komende tijd nieuwe leerkrachten in het basisonderwijs nodig. Dit komt onder meer doordat veel leerkrachten met pensioen gaan. En doordat er steeds meer nieuwe leerlingen zijn, met name in de Randstad. Veel scholen hebben een personeelstekort en beloven aankomende leraren zoals jij dus graag alvast een baan.

Je wordt opgeleid tot:

  • leraar basisonderwijs
  • leraar speciaal basisonderwijs
  • leraar onderbouw praktijkonderwijs
  • onderwijsbeleidsmedewerker
  • schoolbegeleider

Je wordt niet opgeleid tot:

  • onderwijskundig adviseur

Wat houdt jouw baan straks in?

Na het behalen van je Pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen.

"Ik wil(de) met kinderen werken, ze de 'wereld' laten zien en onderdeel zijn van hun ontwikkeling."

Dick van Noppen, afgestudeerde

Lees verder

Open Avond 7 december

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren?

Misschien bevalt de deeltijdstudie zo goed, dat je na je diploma wilt doorstuderen. Bijvoorbeeld om les te geven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Volg dan een verkort traject van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Ook kun je een universitaire vervolgstudie kiezen of een van de twee aansluitende masteropleidingen van Inholland volgen: de Master Pedagogiek en de Master Leren en Innoveren.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!