Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

Jij weet nu dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in hen naar boven haalt. Je bent startbekwaam als leraar in het basisonderwijs.

Na je opleiding Pabo deeltijd

Met jouw diploma heb je het bewijs in handen: jij kunt als leerkracht op eigen benen staan. Je weet hoe je je lessen ontwikkelt en durft voor de klas te staan. En vooral: je hebt gemerkt dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in ze naar boven haalt.

Carrièreperspectief
Er blijven de komende tijd nieuwe leerkrachten in het basisonderwijs nodig. Dit komt onder meer doordat veel leerkrachten met pensioen gaan. En doordat er steeds meer nieuwe leerlingen zijn, met name in de Randstad. Veel scholen hebben een personeelstekort en beloven aankomende leraren zoals jij dus graag alvast een baan.

Je wordt opgeleid tot:

  • leraar basisonderwijs
  • leraar speciaal basisonderwijs
  • leraar onderbouw praktijkonderwijs
  • onderwijsbeleidsmedewerker
  • schoolbegeleider

Je wordt niet opgeleid tot:

  • onderwijskundig adviseur

Wat houdt jouw baan straks in?

Na het behalen van je Pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen. Zat banen na de Pabo dus!

Wat verdient een Leraar Basisonderwijs?

Het salaris van een leraar in het basisonderwijs vind je in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat is een schriftelijk contract waarin afspraken staan over arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld over werktijden en salaris. Als je na de Pabo een baan krijgt als leraar in het basisonderwijs, val je onder de cao primair onderwijs. Ben je net begonnen met werken als juf of meester op de basisschool? Dan verdien je ongeveer € 3.500 per maand. Als je je werk goed doet, gaat je salaris ieder jaar een beetje omhoog. Tot maximaal € 7.190 per maand. 

"Ik wil(de) met kinderen werken, ze de 'wereld' laten zien en onderdeel zijn van hun ontwikkeling."

Dick van Noppen, afgestudeerde

Lees verder

Open Avond 13 december

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Verder studeren?

Misschien wil je na je diploma verder studeren. Je kunt doorstuderen door een universitaire vervolgstudie te kiezen zoals Onderwijskunde. Daarnaast kun je ook een professional master behalen waarbij Inholland twee aansluitende masteropleidingen aanbiedt: de Master Pedagogiek en de Master Leren en Innoveren. Als docent ben je immers nooit uitgeleerd, daarvoor is het onderwijs te dynamisch.

Master Leren & Innoveren

Beweeg als professional mee met de laatste ontwikkelingen en volg je interesses. Dat kan met de Master Leren & Innoveren. Tijdens deze masteropleiding geef je innovaties vorm in je eigen onderwijspraktijk. En doe je praktijkgericht onderzoek naar verschillende vormen van leren én de effecten daarvan. Zodat jij expert wordt op het gebied van leren en innoveren in het onderwijs.

Master Pedagogiek

Het onderwijs veranderen van binnenuit. Dat ga je doen bij de master Pedagogiek. Met vraagstukken uit de praktijk leer je waar de knelpunten liggen in het onderwijs, én onderzoek je hoe je die oplost. 

Als leerkracht doorgroeien naar post-hbo- en masterniveau? 

Inholland Academy

Wil je na het behalen van je Pabo-diploma in korte tijd je kennis en vaardigheden vergroten? Of ben je toe aan de volgende stap en wil je jezelf ontwikkelen tot vakspecialist? Dat kan! Inholland Academy biedt jou als leerkracht basisonderwijs meer dan 20 praktijkgerichte post-hbo opleidingen op alle onderwijsthema’s, verzorgd door ervaren topdocenten. Wij leren je vandaag de theorie voor de praktijk van morgen, overmorgen en daarna.

Ontwikkel jezelf tot schoolleider

Heb je als leerkracht basisonderwijs de ambitie om door te groeien naar een managementfunctie? Met de opleidingen die we in samenwerking met Penta Nova verzorgen, groei je uit tot een excellente schoolleider en til je het onderwijs op jouw school naar een hoger niveau.  

Schoolleider Basisbekwaam  

Master Educational Leadership 

Schoolleider Vakbekwaam 

Middenmanagement PO  

Zij-instroom Schoolleider Basisonderwijs 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228