Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Locaties Pabo

Waar kun je de Pabo volgen?

Je kunt de Pabo-opleiding volgen in Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam. Iedere locatie heeft een eigen karakter, waarbij de kwaliteit van ons onderwijs overal hetzelfde is en altijd voorop staat. Op elke locatie werken we heel nauw samen met het werkveld: we hebben goede contacten met diverse basisscholen in de regio. Die hebben we niet alleen om iedere student van een stageplaats te kunnen voorzien, maar ook om samen met het werkveld de ontwikkelingen in het onderwijs te blijven volgen. Zo sluiten theorie en praktijk heel goed op elkaar aan. Bekijk hieronder welke locatie het beste bij jou past.

Alkmaar

Alkmaar

In Alkmaar volg je colleges in een compleet nieuw ingericht gebouw. Het frisse interieur is gebaseerd op een stadspark. Groen, licht en open zijn de kernelementen. Een sfeer die goed past bij de Gezonde Pabo. Dit is een aanvullende (extracurriculaire) opleiding waarmee je kinderen bewust leert bewegen en gezond te eten. De Gezonde Pabo staat ook open voor deeltijdstudenten. Met ‘ondernemend leren’ breng je kinderen op een andere manier in beweging: je leert ze een actieve houding aan en maakt ze verantwoordelijk voor hun leerproces. In Alkmaar hebben we verder speciaal aandacht voor Kunst & Cultuur, Wetenschap & Techniek en Burgerschap & Filosoferen.

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met negen schoolbesturen/opleidingsscholen in de regio. Door deze langdurige samenwerkingen kunnen wij de kwaliteit in de begeleiding hoog houden. Bijna alle Pabo-studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool en je docent van Inholland. Ze leren je daardoor goed kennen en bieden je misschien wel een baan aan na het afronden van je studie! 

Wij werken samen met o.a.:

Meerwerf Basisscholen in Den Helder 
Stichting Surplus in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen
SAKS - Samen Katholieke Scholen in Alkmaar
Zaan Primair in Zaandam e.o.
Stichting Allure in de gemeenten Opmeer, Koggenland en Medemblik
Blosse in Heerhugowaard e.o.
Stichting Katholiek Onderwijs SKO in West-Friesland
Tabijn Basisonderwijs in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Langedijk en Uitgeest
Ronduit in Alkmaar

Den Haag

Den Haag

Voor een internationaal georiënteerde Pabo kom je naar onze locatie Den Haag. In deze zogeheten UNESCO-school sta je stil bij thema's als vrede en mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap, duurzaamheid en cultuuroverdracht. Op die manier werken we aan jouw brede vorming. Ondanks het grenzeloze perspectief kom je terecht op een kleinschalige Pabo met een persoonlijke sfeer. De opleiding besteedt veel aandacht aan het thema Wetenschap en Technologie. We prikkelen je nieuwsgierigheid en we dagen je uit om op onderzoek uit te gaan. We werken nauw samen met het werkveld (Opleiden in de School). Gedurende de hele opleiding verzorgen we praktijktrainingen samen met leerkrachten uit het basisonderwijs. Daarin komen onderwerpen aan bod waarmee je als leerkracht dagelijks te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met pesten, aandacht voor kinderen met speciale (leer)behoeften, het in je lessen inzetten van verschillende werkvormen en klassenmanagement. Maar we verruimen ook je blik op de wereld door gesprekken aan te gaan met ouders en kinderen van multiculturele scholen, les te geven aan vluchtelingen en samen naar een dansvoorstelling te gaan.

Op onze locatie in Den Haag kun je de Pabo zowel in voltijd als in deeltijd volgen. Daarin zijn verschillende studievarianten. Je kunt je opleiding tussen de twee en vier jaar afronden. Ook bieden we in Den Haag de DigiPabo aan als je volledig op afstand (digitaal) wilt studeren. Voor elke onderwijsbehoefte is er bij de Pabo Den Haag een praktisch antwoord. We stellen graag samen met jou het meest optimale studieprogramma samen. Neem gerust contact met ons op via pabo.denhaag@inholland.nl.

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met een groot aantal schoolbesturen/opleidingsscholen in de stad en regio. Dit betreffen zowel christelijke als openbare schoolbesturen. Studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool, een schoolopleider die in dienst is van het schoolbestuur en docenten van Inholland. De kans dat je na de studie aan het werk kan bij het schoolbestuur waar je bent opgeleid, is groot!

Samenwerkingen:

Dordrecht

Dordrecht

In Dordrecht is de Pabo zowel professioneel als kleinschalig; dat zorgt voor een extra persoonlijke sfeer tussen jou, je medestudenten en de docenten. Er is ruimte voor jouw bijzondere talenten en dat werkt, zo is onze ervaring, erg stimulerend. Bijzondere aandacht is er voor het thema Wetenschap & Technologie. We organiseren samen met de Duurzaamheidsfabriek activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld programmeren in het onderwijs. Hoe kun je kinderen daar al op jonge leeftijd enthousiast voor maken? Je bereidt je voor op een kleurrijke ontmoeting in de klas. Je komt in de praktijk immers kinderen tegen met allerlei achtergronden. In Dordrecht bieden we naast de voltijd- en deeltijdvarianten, ook de DigiPabo aan. Je volgt de opleiding dan grotendeels op afstand. Tweemaal per tien weken heb je een dag college op onze locatie. Dé manier om naast je baan je Pabo-diploma te halen. 

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met elf schoolbesturen/opleidingsscholen in de regio. Bijna alle Pabo-studenten worden aan een van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool en je docent van Inholland. Ze leren jou daardoor goed kennen en bieden jou misschien wel een baan aan na het afronden van je studie! 

Wij werken samen met o.a.:
Borgesiusstichting
Christelijke Scholengroep De Waard
Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht
OPOPS - Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht
Vereniging PCPO Barendrecht en Ridderkerk
Pit Kinderopvang en onderwijs
Scholen van Oranje
SKOBA - Stichting Katholiek Onderwijs Bernardus Alfrink
Stichting de Waarden
Stichting H³O
VCOPS - Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Papendrecht en Sliedrecht

Haarlem

Haarlem

Wil je studeren in Haarlem? Dan kun je ook hier kiezen voor de Gezonde Pabo. Met deze aanvullende (extracurriculaire) opleiding help je kinderen bewegen en gezond eten en kun je aan de slag als Specialist Sportieve en Gezonde School. Daarmee speel je in op een actueel thema. Ook van deze tijd zijn ICT en nieuwe media. Hoe zet je bijvoorbeeld de iPad, computer en het digibord op een slimme en leuke manier in voor jouw lessen? Verbind jij moderne techniek op een sprankelende wijze met traditionele vakken als taal en rekenen? Daarnaast ligt in Haarlem het accent op vakken als Kunst & Cultuur, wereldoriëntatie, motorische remedial teaching (MRT) en Nederlands als tweede taal (NT2).

Praktijk

Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met zes schoolbesturen/opleidingsscholen in de regio. Door deze langdurige samenwerkingen kunnen wij de kwaliteit in de begeleiding hoog houden. Bijna alle Pabo-studenten worden aan één van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool en je docent van Inholland. Ze leren jou daardoor goed kennen en bieden jou misschien wel een baan aan na het afronden van je studie!

Wij werken samen met e.o.: 

Fedra Bijzonder Basisonderwijs in Beverwijk 
Stichting Tabijn in Heemskerk
Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer
Meer Primair in Abbenes, Buitenkaag, Badhoevedorp en Hoofddorp
obs JongLeren in Heemstede
Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam is een wereldstad, maar vooral ook een sportieve stad. Daar hoort ook de Gezonde Pabo thuis. Met wat extra inspanning volg je deze aanvullende opleiding en help je kinderen bewegen en gezond eten. Na het behalen van het certificaat en je Pabo-diploma kun je ook aan de slag als Specialist Sportieve en Gezonde School. Als leerkracht in een grote stad let je niet alleen op de gezondheid van je leerlingen. Een leerachterstand, een onveilig thuis, ouders die verhaal komen halen: het hoort er allemaal bij. Interessante uitdagingen waar jij mee leert omgaan.

Daarnaast leggen we als Wereldschool in het veelkleurige Rotterdam bijvoorbeeld het accent op kunst en cultuur en op taal, met in het bijzonder Nederlands als tweede taal. Om taalplezier te bevorderen werkt Pabo Rotterdam als eerste hogeschool samen met Passionate Bulkboek, een landelijke organisatie die jongeren wil interesseren voor letteren en andere culturele uitingen. In het project ‘Er Was Eens’ word jij als student door Rotterdamse schrijvers en Rotterdamse verhalen geïnspireerd je eigen verhaal te schrijven. Hoe neem je die unieke ervaring mee naar jouw klas? Ook werken we met Learning Labs: je volgt niet alleen interactieve colleges op de hogeschool, maar ook op verschillende basisscholen.

Praktijk
Een belangrijk deel van de opleiding speelt zich af in de praktijk. Vanaf het begin van je opleiding loop je stage op een basisschool. Wij hebben samenwerkingscontracten met zes schoolbesturen/opleidingsscholen in de regio en wij beschikken over een praktijkbureau dat bemiddelt bij het vinden van een stageplaats. Door deze langdurige samenwerkingen kunnen wij de kwaliteit in de begeleiding hoog houden. Bijna alle Pabo-studenten worden aan één van deze basisschoolbesturen gekoppeld om daar praktijkervaring op te doen. Dat betekent dat je wordt begeleid door de groepsleerkracht van de stageschool en je docent van Inholland. Ze leren jou daardoor goed kennen en bieden jou misschien wel een baan aan na het afronden van je studie!

Wij werken samen met o.a.:
Kind en Onderwijs in Rotterdam
Stichting PCBO in Rotterdam
Stichting Un1ek in Vlaardingen e.o. 
Vereniging voor Protestants-Christelijk Basisonderwijs in Albrandswaard, Rhoon en Poortugaal
Vereniging Christelijk Onderwijs De Kring in Brielle, Heenvliet, Hellevoetsluis, Rozenburg, Westvoorne en Zuidland 
Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs in Spijkenisse

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!