Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Jij weet nu dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in hen naar boven haalt. 

Na je opleiding pabo voltijd

Wat kun je met een pabo-diploma?

Met jouw diploma heb je het bewijs in handen: jij kunt als leerkracht op eigen benen staan. Je weet hoe je je lessen ontwikkelt en durft voor de klas te staan. En vooral: je hebt gemerkt dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in ze naar boven haalt.

Je wordt opgeleid tot:

  • leraar basisonderwijs
  • leraar speciaal basisonderwijs
  • leraar onderbouw praktijkonderwijs
  • onderwijsbeleidsmedewerker
  • schoolbegeleider

Je wordt niet opgeleid tot:

  • onderwijskundig adviseur

Wat houdt jouw baan na de pabo straks in?

Na het behalen van je pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen. Zat banen na de pabo dus!

Wat verdient een Leraar Basisonderwijs?

Het salaris van een leraar in het basisonderwijs vind je in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat is een schriftelijk contract waarin afspraken staan over arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld over werktijden en salaris. Als je na de pabo een baan krijgt als leraar in het basisonderwijs, val je onder de cao primair onderwijs. Ben je net begonnen met werken als juf of meester op de basisschool? Dan verdien je ongeveer € 3.500 bruto per maand. Als je je werk goed doet, gaat je salaris ieder jaar een beetje omhoog. Tot maximaal € 7.190 bruto per maand.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Doorstuderen na de pabo?

Misschien wil je na je diploma verder studeren. Bijvoorbeeld om les te geven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Volg dan een verkort traject van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs als vervolgopleiding na de pabo. Ook kun je doorstuderen aan een aansluitende masteropleiding of post hbo opleiding van Inholland of een andere hogeschool. We zetten even op een rijtje wat wij in huis hebben voor je.

Inholland Academy

Als je als leerkracht werkt heb je soms behoefte aan specifieke kennis of kunde die meteen kunt toepassen zonder weer jaren in de collegezaal plaats te nemen. In dat geval biedt Inholland Academy biedt jou als leerkracht basisonderwijs meer dan 20 praktijkgerichte post-hbo opleidingen op alle onderwijsthema’s, verzorgd door ervaren topdocenten. Wij leren je vandaag de theorie voor de praktijk van morgen, overmorgen en daarna.

Als leerkracht doorgroeien naar post-hbo- en masterniveau? 

Master Pedagogiek

Het onderwijs veranderen van binnenuit. Dat ga je doen bij de master Pedagogiek. Met vraagstukken uit de praktijk leer je waar de knelpunten liggen in het onderwijs, én onderzoek je hoe je die oplost.

 Master Leren & Innoveren

Wil jij aan de slag met verandervraagstukken in jouw werk? Dat kan met de Master Leren & Innoveren. Tijdens deze masteropleiding geef je innovaties vorm in je eigen (onderwijs)praktijk of daarbuiten. En doe je onderzoek naar verschillende vormen van leren én de effecten daarvan. Zodat jij expert wordt op het gebied van leren en innoveren en hoe je jouw team meekrijgt.

Master Educational Leadership

Heb je als leerkracht basisonderwijs de ambitie om door te groeien naar een managementfunctie? Ontwikkel jezelf dan tot schoolleider. Met deze opleiding die we in samenwerking met Penta Nova verzorgen, groei je uit tot een excellente schoolleider en til je het onderwijs op jouw school naar een hoger niveau.

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228