Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Jij weet nu dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in hen naar boven haalt.

Na je opleiding Pabo voltijd

Met jouw diploma heb je het bewijs in handen: jij kunt als leerkracht op eigen benen staan. Je weet hoe je je lessen ontwikkelt en durft voor de klas te staan. En vooral: je hebt gemerkt dat jij goed kunt omgaan met kinderen en het beste in ze naar boven haalt.

Je wordt opgeleid tot:

  • leraar basisonderwijs
  • leraar speciaal basisonderwijs
  • leraar onderbouw praktijkonderwijs
  • onderwijsbeleidsmedewerker
  • schoolbegeleider

Je wordt niet opgeleid tot:

  • onderwijskundig adviseur

Wat houdt jouw baan straks in?

Na het behalen van je Pabo-diploma mag je lesgeven aan alle groepen in het (speciaal) basisonderwijs of de onderbouw van het praktijkonderwijs. Maar je kunt bijvoorbeeld ook onderwijsbeleidsmedewerker worden of bij een schoolbegeleidingsdienst werken, een instelling die scholen helpt bij problemen met leerlingen.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Leraar Basisonderwijs (Pabo)?

Izak studeerde in 2014 af aan de Pabo van Inholland Rotterdam. Hij werkt inmiddels als leerkracht voortgezet speciaal onderwijs bij PCBO-basisscholen in Rotterdam. Wil je weten wat Izak drijft om voor de klas te staan? Bekijk zijn verhaal!

 

Open Avond 7 december

Meld je hier aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Misschien wil je na je diploma doorstuderen. Bijvoorbeeld om les te geven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Volg dan een verkort traject van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Ook kun je een universitaire vervolgstudie kiezen, bijvoorbeeld de twee aansluitende masteropleidingen van Inholland, de Master Pedagogiek en de Master Leren en Innoveren. Als docent ben je immers nooit uitgeleerd, daarvoor is het onderwijs te dynamisch.

 

Beweeg als professional mee met de laatste ontwikkelingen en volg je interesses. Dat kan met de Master Leren & Innoveren. Tijdens deze masteropleiding ga je in je eigen onderwijspraktijk innovaties vormgeven en praktijkgericht onderzoek doen naar de aanpak en effecten van verschillende vormen van leren. En er zijn meer kansen om als leerkracht te groeien naar post-hbo- en masterniveau.
Lees meer bij Inholland Academy

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!