Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Praktische informatie voor de pabo (voltijd)

Na je aanmelding, krijg je toegang tot de Inholland-app waarin je informatie en een aantal vragenlijsten vindt. Je wordt ook uitgenodigd voor een intakegesprek, dat plaatsvindt voor de start van de opleiding. Tijdens dit gesprek krijg je veel informatie over de opleiding, is er alle ruimte om vragen te stellen en kijken we samen vooruit welke manier van studeren het beste bij jou past (zie leerroutes). Ook ontmoet je medestudenten. Afhankelijk van jouw startsituatie (zie de verkorte tracks) wordt tijdens het intakegesprek een advies gegeven over versnellingsmogelijkheden.

Start september 2024

September. (Week 36: maandag 2 september - vrijdag 6 september 2024)

Hoe lang duurt de Pabo?

2-4 jaar afhankelijk van vooropleiding en eerder opgedane kennis en ervaring.

Titel

Bachelor of Education (B Ed)

Goed voorbereid van start

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek, dat plaatsvindt voor de start van de opleiding. Tijdens dit gesprek krijg je veel informatie over de opleiding, is er alle ruimte om vragen te stellen en kijken we samen vooruit welke manier van studeren het beste bij jou past (zie leerroutes). Ook ontmoet je medestudenten. Afhankelijk van jouw startsituatie (zie de verkorte tracks) wordt tijdens het intakegesprek een advies gegeven over versnellingsmogelijkheden. 

Bekijk de titels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2023-2024

€ 2.314 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in de eerste twee studiejaren (2022-2023 én 2023-2024) de helft van het collegegeld. Voor een opleiding bij de Pabo betaal je dan € 1.105 * in plaats van € 2.209 * of € 1.157 * in plaats van € 2.314 *.  
Lees meer over deze korting

* Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Overige kosten

Naast het collegegeld zijn er nog andere kosten voor de pabo. Denk aan een sport- en spelweek. Waar je met medestudenten op een gezellige manier leert hoe je de leukste gymdocent wordt. Maar je hebt natuurlijk ook studieboeken nodig, en een goede laptop. De kosten verschillen per jaar en per persoon. We geven hieronder een idee van hoeveel geld het ongeveer kost.

Boeken eerste jaar: ca. € 500 - € 1000
Extra activiteiten, zoals sport- en spelweek: kosten verschillen per activiteit
Introductieweek Inholland (vrijwillig): ongeveer € 125

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg de locaties op Facebook

Alkmaar | Den Haag | Dordrecht | Haarlem | Rotterdam

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Den Haag

Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Meer over deze locatie

Dordrecht

Achterom 103
3311 KB Dordrecht
Meer over deze locatie

Haarlem

Bijdorplaan 15
2015 CE Haarlem
Meer over deze locatie

Rotterdam

Posthumalaan 90
3072 AG Rotterdam
Meer over deze locatie

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Naast je colleges heb je een studiebelasting van ongeveer 25 tot 30 uur per week. Daar valt gemiddeld één dag per week stage onder. In het derde en vierde studiejaar loop je meerdere dagen per week stage. Je behaalt in totaal 60 studiepunten (European Credits of EC’s) per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Je moet er minstens 50 behalen. Extra voorwaarde is dat je een voldoende haalt voor de praktijkonderdelen en de landelijke toets rekenen (een minimale score van 103 voor de WISCAT-toets). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

  1. Bij de Pabo van Inholland stimuleren we de ontwikkeling van je eigen identiteit.
  2. Vanaf het begin van de opleiding ben je structureel aanwezig in de praktijk.  We leiden je samen met de praktijk op, zodat theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten. Steeds in verschillende groepen, zodat je merkt met welke leeftijdsgroep jij vooral een klik hebt.  
  3. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega. 
  4. Na je diploma kun je verder studeren. Denk aan een verkort traject van een lerarenopleiding of een master. 

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nldecanaat.haarlem@inholland.nldecanaat.rotterdam@inholland.nl (ook voor Dordrecht) of decanaat.denhaag@inholland.nl.

Lees meer

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers toont aan hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

3,4van 5
Studenttevredenheid Landelijk 3,6
95%
Werk op niveau 1,5 jaar na afstuderen
63%
Doorstroom naar tweede jaar Landelijk 68%

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228