Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Andere afname vanwege coronacrisis

Starten met de Pabo

Pabo cito certificaten: instroom onder voorbehoud

Wanneer je in september wil starten met de Pabo-opleiding, kan je vooralsnog in juni, juli of augustus de toelatingstoetsen maken. Indien de toelatingstoetsen niet of in beperkte mate doorgaan, dan stroomt je onder voorbehoud in. Je dient vervolgens vóór 1 januari 2022 aan te tonen dat je aan de gestelde vooropleidingseisen voldoet. Je kan gebruikmaken van de verschillende toetsvensters die hiervoor tot eind 2021 open zullen staan. Ook hierbij geldt dat je voor elk van de toetsen één herkansingsmogelijkheid hebt. Op het moment dat je op 1 januari 2022 niet aan de gestelde vooropleidingseisen voldoet, dien je de opleiding alsnog te verlaten. 

Wat betekent dit voor jou?

Je mag de toelatingstoetsen maken in de beschikbare toetsvensters tussen juni en november 2021. Voor 1 januari 2022 moet je de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond. We raden je sterk aan om de toelatingstoetsen voor 1 september 2021 af te ronden, dan begin je tenminste met een schone lei aan de pabo, zonder de last van ‘het nog moeten halen’ van de toelatingstoetsen.

Meer informatie

Meer informatie vind je op Goed voorbereid naar de Pabo. Met vragen kun je altijd terecht bij de locatie waar je staat ingeschreven voor de Pabo en op de website.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!