Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Andere afname vanwege coronacrisis

Starten met de Pabo

Pabo cito certificaten: instroom onder voorbehoud

Wanneer je in september wil starten met de Pabo-opleiding, kan je vooralsnog in juni, juli of augustus de toelatingstoetsen maken. Indien de toelatingstoetsen niet of in beperkte mate doorgaan, dan stroomt je onder voorbehoud in. Je dient vervolgens vóór 1 januari 2023 aan te tonen dat je aan de gestelde vooropleidingseisen voldoet. Je kunt gebruikmaken van de verschillende toetsvensters die hiervoor tot eind 2022 open zullen staan. Ook hierbij geldt dat je voor elk van de toetsen één herkansingsmogelijkheid hebt. Op het moment dat je op 1 januari 2023 niet aan de gestelde vooropleidingseisen voldoet, dien je de opleiding alsnog te verlaten. 

Wat betekent dit voor jou?

Je mag de toelatingstoetsen maken in de beschikbare toetsvensters tussen april en augustus 2022. Voor 1 januari 2023 moet je de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond. We raden je sterk aan om de toelatingstoetsen voor 1 september 2022 af te ronden, dan begin je tenminste met een schone lei aan de Pabo, zonder de last van ‘het nog moeten halen’ van de toelatingstoetsen.

Meer informatie

Meer informatie vind je op Goed voorbereid naar de Pabo. Met vragen kun je altijd terecht bij de locatie waar je staat ingeschreven voor de Pabo en op de website.

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228