Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Andere afname vanwege coronacrisis

Starten met de Pabo

Instroom onder voorwaarden

Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, mogen per 1 september 2020 onder voorwaarden aan de opleiding mogen beginnen. Deze studenten moeten dan wel voor 1 januari 2021 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Studenten hebben hier per vak twee kansen voor. Als dit niet lukt, dan moeten ze de opleiding alsnog verlaten.

Wat betekent dit voor jou?

Je mag de toelatingstoetsen maken in de beschikbare toetsvensters tussen juni en december 2020. Voor 1 januari 2021 moet je de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond. We raden je sterk aan om de toelatingstoetsen voor 1 september 2020 af te ronden, dan begin je tenminste met een schone lei aan de pabo, zonder de last van ‘het nog moeten halen’ van de toelatingstoetsen.

Aangepaste data en aanvangstijden toelatingstoetsen

Het hbo zal vanaf 15 juni 2020 weer beperkt open gaan voor onder meer toetsing. Niet voor hele dagen, maar alleen tijdens werkdagen tussen 11.00 en 15.00 en vanaf 20.00 en mogelijk op zaterdag hele dagen. Hiermee wordt mogelijke overbelasting van het openbaar vervoer voorkomen.

Wat betekent dit voor jou?

De beperkte opening van het hbo heeft twee gevolgen voor de planning van de afname van de toelatingstoetsen:

  1. De eerder geplande toetsvensters van juni en van juli komen te vervallen en er zijn nieuwe data gepland.
  2. De tijdstippen waarop de toetsen kunnen worden gemaakt worden aangepast.

De aangepaste planning van de toetsvensters vind je bij Goed voorbereid naar de Pabo. Als je al bent ingeschreven voor de toetsen in juni, juli en augustus, dan word je hiervoor uitgeschreven. Je wordt hiervan in een persoonlijke mail door Cito op de hoogte gebracht. Je kunt jezelf zo snel mogelijk weer inschrijven voor het maken van de toelatingstoetsen in de aangepaste toetsvensters.

Meer informatie

Met vragen kun je altijd terecht bij de locatie waar je staat ingeschreven voor de Pabo en op de website.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!