Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

"Als eindopdracht heb ik een eigen Klokhuisuitzending gemaakt."

Afgestudeerde Mark van Bergen Henegouw

Wij maken samen het onderwijs
Op de pabo had ik al tijdens de open dagen het gevoel dat docenten en studenten op gelijkwaardig niveau communiceerden, vanuit het motto 'wij maken samen het onderwijs.' Dat sprak me zeer aan. Na mijn afstuderen vond ik een baan als leerkracht op de Willem de Zwijgerschool in Scheveningen. Mijn eerste jaar als meester gaf ik les aan kinderen van groep twee tot zeven. Geweldig leuk om te doen, al was het soms even schakelen. Op maandag speel je buiten in de zon met de fietsjes en in de zandbak met de kleuters, terwijl je de dag erna in groep zeven een afstand-tijdgrafiek staat uit te leggen. Volgend jaar heb ik een eigen klas in de bovenbouw. Dat lijkt me ook heel leuk, al zal ik de kleuters zeker missen.

Een absoluut meesterwerk!
Van het begin van de opleiding herinner ik me dat er heel veel informatie op je afkomt. Soms zag je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kon je altijd bij de docenten terecht. Zij begeleidden je goed, ook op je stages. Die stages waren leuk! Daar leer je het werkelijke vak. De school was zeer actief, ook qua ICT-aanpak. Als eindopdracht heb ik met een groep medestudenten een eigen Klokhuisuitzending gemaakt over het maken van kunst. Dit was ons absolute meesterwerk! Ik zat ook in de studentenraad, heel leerzaam. Je levert zo een bijdrage aan het beter maken van de opleiding. Terugkijkend vind ik dat de opleiding niet moeilijk was, maar wel erg vol. Veel vakken, opdrachten en projecten. Ik had het er altijd erg druk mee alles op tijd in te leveren, maar nou ben ik wel iemand van het laatste moment.

Leer plannen
Als je het leuk vindt kinderen iets te leren, is de pabo een goede keuze. Het is wel hard werken. Mijn tip is dus om niet zoals ik pas aan het eind van de periode alles te maken. Dan heb je het echt megadruk. Leer plannen. Ontdek tijdens de stages of het onderwijs wat voor je is en waar je groepsvoorkeur ligt.

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228