Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

"Je helpt kinderen om op een hoger niveau te komen. Je ziet een vooruitgang en dat vind ik leuk om te zien."

Student Linda van der Zijden

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb voor de Pabo gekozen omdat ik het leuk vind om te zien hoe belangrijk je kan zijn als leerkracht voor kinderen. Je helpt ze om elke keer om op een hoger niveau te komen. Je ziet een vooruitgang bij de kinderen en dat vind ik leuk om te zien.

Waarom heb je voor Inholland gekozen?
Ik heb voor Inholland gekozen omdat ik het fijn vind dat de docenten je kennen en omdat het wat kleiner is en het voor mij een gezelligere sfeer met zich meebrengt. Je kent elkaar en dat geeft mij een gevoel dat ik mezelf kan zijn en op iedereen af kan stappen als er iets is.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan en hoe heb je de overgang naar het hbo ervaren?
Voordat ik naar het hbo ging heb ik havo gedaan. De overgang naar het hbo was voor mij geen probleem. Het enige waar ik een beetje tegenaan liep aan het begin was dat ik niet wist wat ik van de tentamens moest verwachten, in hoeverre je de stof moest beheersen.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?
De Pabo bevalt mij erg goed. Stage lopen vind ik het leukst, omdat dat natuurlijk is wat je uiteindelijk wilt: voor de klas staan. De opleiding bestaat vooral uit heel veel leerstof. De moeilijkheid van de stof is te overzien, maar de hoeveelheid is wel iets waar je rekening mee moet houden. De docenten zijn erg vriendelijk en altijd in staat om je te helpen. Er hangt een goede en gezellige sfeer in de klas en mijn medestudenten zijn stuk voor stuk aardige studenten.

Over welke (karakter)eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Je moet goed met mensen en met werkdruk om kunnen gaan en er van houden om samen te werken met je medestudenten. Goed kunnen plannen is denk ik de belangrijkste eigenschap die je moet hebben voor deze studie.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen, en waarom?
In het eerste jaar heb ik stage gelopen op de Duinoordschool. Ik begon in groep vier en het laatste half jaar liep ik stage bij de kleuters. Op dit moment loop ik stage op de Willem de Zwijgerschool in groep vier. Je begint de periodes altijd met rondkijken in de klas en kennismaken met de leerlingen, vervolgens ga je steeds meer lessen geven.

Welk beroep en bij welk soort bedrijf hoop je te gaan werken na je opleiding?
Als je de Pabo hebt afgerond is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je leerkracht wordt in het basisonderwijs. Dus ook ik zal graag voor de klas willen staan en het liefst op een niet al te grote school.

Ben je lid van een studievereniging of houd je jezelf bezig met andere studiegerelateerde activiteiten?
Aangezien ik aan topsport doe, heb ik geen tijd om me bij een studievereniging aan te sluiten. Het lijkt me overigens wel heel gezellig.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden?
Als jij ervan houdt om met kinderen te werken en hen te helpen om ze op het hoogst haalbare niveau voor hen te laten presteren, dan is dit de juiste opleiding. Overigens moet je niet vies zijn van hard werken en veel leren.

Heb je nog een tip voor aankomende studenten?
Begin je studie niet met het idee van: het komt allemaal wel goed. Ga gelijk aan de slag want anders ga je je werk opstapelen en wordt het niet meer overzichtelijk.

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228