Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Lotte Hendriks

Mijn naam is  Lotte, 20 jaar oud en ik zit op dit moment in het tweede leerjaar van de Inholland pabo in Dordrecht. Na de mavo deed ik de opleiding onderwijsassistente op het mbo (niveau 4). Tijdens die opleiding kreeg ik een goed beeld van het onderwijs, waardoor ik er al snel achter kwam dat dit echt mijn ding is. Mijn stage bij de kleuters vond ik fantastisch en ik zag en zie dat dan ook als mijn einddoel.

Na de opleiding onderwijsassistent koos ik er dus voor om naar de pabo te gaan. Ik wilde specifiek naar de locatie Dordrecht gekozen, omdat dit een fijne kleine school is waar je bijna iedereen kent. In het begin van de opleiding was het allemaal best wennen, maar naar verloop van tijd en met de begeleiding van de docenten weet je steeds beter hoe alles werkt.

Wat ik heel erg heb gemerkt bij deze opleiding is dat planning en op tijd beginnen met je opdrachten heel belangrijk is. Als je op tijd begint met je opdrachten of het leren van je tentamens is er nog voldoende tijd om activiteiten buiten school te ondernemen. 

Het leuke aan deze opleiding is natuurlijk ook het stage lopen. In je eerste jaar begin je met een stage in de bovenbouw en na een half jaar ga je over naar de kleuters. Het is fijn om met deze verschillende groepen en leeftijden kennis te maken. Persoonlijk moest ik zelf ook echt wel even wennen in de bovenbouw aangezien ik mezelf toch echt meer bij de kleuters vond passen. Gedurende de stage in de bovenbouw ben ik er dan ook achter gekomen dat mijn interesses nog steeds bij de kleuters liggen, maar in de bovenbouw heb ik natuurlijk ook veel geleerd.

Het is super fijn dat we de theorie die we op de pabo aangeboden krijgen wekelijks in de praktijk kunnen toepassen en meteen zien dat het werkt. Al met al heb ik het super naar mijn zin op de Inholland pabo en kan ik niet wachten op de jaren die nog gaan komen.

Heb je vragen over stage, de vakken, over de opleiding in het algemeen of hele andere vragen stuur gerust een berichtje.

Groetjes, Lotte

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228