Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

"Je wordt goed begeleid en de leerkrachten staan altijd voor je klaar."

Pabo - Nadine Wezeman.PNG

Student Nadine Wezeman

Mijn naam is Nadine Wezeman ik ben 20 jaar en tweedejaarsstudent.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen en waarom bij Inholland?
Ik wilde altijd al heel graag aan kinderen lesgeven. Door mijn vooropleiding ben ik erachter gekomen dat ik de Pabo wilde doen. Vanwege de positieve verhalen en ervaringen van mijn zus ben ik de Pabo op Inholland gaan volgen. Ondanks dat Inholland Rotterdam een grote hogeschool is, vind ik het prettig dat de Pabo maar op één verdieping zit en niet groot is. Hierdoor heb ik veel contact met de leraren en anderen studenten van de Pabo. Dit vind ik prettig.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan en hoe heb je de overgang naar het hbo ervaren?
Mijn vooropleiding was Onderwijsassistent. Ik dacht hierdoor dat ik al veel ervaring had. Op de Pabo leerde ik dat er nog veel meer dingen bij het beroep horen en ben ik mij veel meer in het vak gaan specialiseren.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?
Ik heb het erg naar mijn zin op de Pabo. Vanaf het eerste jaar liep ik stage, waar ik veel voldoening uit haal. Dat is echt wat ik wil. Toch heb ik soms nog wel wat moeite met de toetsen. Hier moet ik dan ook veel voor leren.

Over welke (karakter)eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
De karaktereigenschappen die ik zelf erg belangrijk vind, zijn zelfverzekerdheid, het hebben van sociale vaardigheden en communicatief zijn. Als leerkracht moet je alle vakken goed beheersen, omdat je de kennis wilt overbrengen aan kinderen. Maar je pedagogische en didactische vaardigheden zijn eigenlijk het belangrijkst.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen, en waarom?
Door de stages op de Pabo heb ik inzicht verkregen in de boven- en onderbouw. Zo heb ik in groep 1, 2, 3 en 7 stage gelopen. Elk half jaar krijg je een nieuwe stagegroep, waar de opdrachten op aangepast worden. Hierdoor leer je kinderen van elke leeftijd op een basisschool kennen.

Welk beroep en bij welk soort bedrijf hoop je te gaan werken na je opleiding?
Als ik klaar ben met mijn opleiding hoop ik aan de slag te kunnen als leerkracht in het basisonderwijs.

Ben je lid van een studievereniging of houd je jezelf bezig met andere studiegerelateerde activiteiten?
Op de Pabo van Inholland worden vaak verschillende activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld Sinterklaas, een open podium, enzovoort. Hier werk ik vaak aan mee. Zo leer je docenten en studenten op een andere manier kennen.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden?
Ik raad de Pabo van Inholland aan, omdat je hier goed begeleid wordt, de leerkrachten altijd voor je klaarstaan en er een prettige sfeer heerst.

Heb je nog een tip voor aankomende studenten?
Kom een keer langs op de Pabo en loop een dag mee. Dan kun je de sfeer proeven en kijken of het lesgeven ook voor iets voor jou is.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!