Master of Advanced Nursing Practice

Toelatingseisen Master of Advanced Nursing Practice

Je kunt de master ANP volgen als je aan onderstaande toelatingseisen voldoet:

Instroomeisen

een afgeronde hbo-opleiding Verpleegkunde;

ingeschreven staan in het BIG-register als verpleegkundige;

minimaal twee jaar relevante praktijkervaring hebben;

de beschikking hebben over een opleidingsplaats en een praktijkopleider (een verpleegkundig specialist met minimaal drie jaar ervaring, of een arts);

minimaal 32 uur per week werken als Verpleegkundige in opleiding tot Specialist (VioS);

de Nederlandse en Engelse taal beheersen.

Bekijk de informatiebrochure voor praktijkopleiders

Ander diploma?

Oud-diploma Verpleegkundige A

Wanneer je geen hbo-diploma hebt, is het in sommige gevallen mogelijk om via een assessment jouw kennis en vaardigheden op hbo-niveau aan te tonen. Dit geldt voor verpleegkundigen met een oude Verpleegkundige-A opleiding. Bij Lancae, bureau voor loopbaanoriëntatie en counseling, kun je via een op de opleiding gericht capaciteitenonderzoek jouw niveau laten toetsen.

Lees meer over het assessment

Mbo-diploma

Mbo-opgeleide verpleegkundigen komen alleen in aanmerking voor de master ANP wanneer ze hiernaast ook een hbo-diploma hebben (dit mag in een andere studierichting zijn).

Post-hbo-diploma
Een post-hbo-opleiding is geen vervanging van de hbo-bacheloropleiding Verpleegkunde. Daarom verleent een post-hbo-diploma geen toegang tot deze masteropleiding.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Keuze gemaakt?

Inschrijven

Aanmelden

Hogeschool Inholland beschikt in 2024 over 54 opleidingsplaatsen voor de master Advanced Nursing Practice. In 2025 en 2026 wordt dit aantal uitgebreid.

Voor werkgevers
U kunt een opleidingsplek aanvragen bij de master ANP door het aanvraagformulier in te vullen. Wij nemen vervolgens contact met u op naar aanleiding van de aanvraag.

Voor aankomende studenten
Je zet het aanmeldingsproces in gang als je je werkgever vraagt je aan te melden via het aanvraagformulier.

Wanneer je werkgever dit heeft gedaan, stuur je een e-mail naar de Master Advanced Nursing Practice: masteropleiding.anp-pa.gsw@inholland.nl. Deze e-mail moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • een recent en volledig cv;
  • een functie-/taakomschrijving van de door jou in te vullen toekomstige functie als Verpleegkundig Specialist (Advanced Nurse Practitioner),
  • bij deze functie-/taakomschrijving vermeld je tevens binnen welke organisatie en op welke afdeling je deze functie gaat uitoefenen.

Als je aan alle instroomeisen voldoet, brengen wij je telefonisch of per e-mail op de hoogte. Hierna kun je overgaan tot de inschrijvingsprocedure.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228