Master of Advanced Nursing Practice

Als hbo-v verpleegkundige wil je je specialiseren tot verpleegkundig specialist, zodat je taken kunt overnemen van de arts.

Door onder meer toenemende complexiteit van verpleegkundige zorg heeft Nederland een grote behoefte aan verpleegkundig specialisten (voorheen nurse practitioners genoemd). Zij vormen de toplaag van de verpleegkundige zorg en kunnen zelfstandig werken op het grensgebied van zorg en behandeling. Zo kunnen zij taken overnemen van de arts en eenvoudige medische behandelingen uitvoeren bij specifieke patiëntengroepen.

Voor wie

De Master Advanced Nursing Practice (ANP) is bedoeld voor hbo-v verpleegkundigen die zich binnen een bepaald specialisme willen verbreden en verdiepen.

Lees meer over Master of Advanced Nursing Practice

niveau
Master
duur
2 jaar
Duaal
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

header_anp.jpg

Wat moet je weten over ANP

  1. De master volg je in onze hoofdstad.
  2. De theorie gebruik je meteen in de praktijk (combinatie werken-leren).
  3. Er is een grote behoefte aan verpleegkundig specialisten.
  4. We werken nauw samen met het lectoraat GGZ-Verpleegkunde, en dat biedt vele voordelen.
  5. Je krijgt les van verpleegkundig specialisten, adviseurs, onderzoekers en gastdocenten, allen met ruime ervaring in het master- en post-hbo-onderwijs.
MANP - Carlijn van den Anker.jpg

Trots op

Carlijn van den Anker

Sinds de basisschool heeft de 25-jarige Carlijn niets anders gedaan dan leren. Direct na de havo ging ze Verpleegkunde studeren, en in de anderhalf jaar daarna heeft ze vele cursussen en bijscholingen gevolgd. Maar hier bleef het niet bij: Carlijn is nu masterstudent ANP.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!