Master of Advanced Nursing Practice

"Ik geniet van de interactie met studenten en verbaas me vaak over de enorme ontwikkeling die mensen in korte tijd kunnen doormaken."

Marjo Schmidt

Verpleegkundig Specialist en Docent Master Advanced Nursing Practice

Als verpleegkundig specialist werk ik in het Spaarneziekenhuis op de afdeling cardiologie. Ik begeleid en behandel chronisch zieke patiënten met hartfalen. Daarnaast zijn we onlangs gestart met een boezemfibrillerenpoli. In één dagdeel worden alle diagnostische onderzoeken gedaan en krijgen patiënten de uitslagen. Ook krijgen patiënten informatie over boezemfibrilleren en hoe zij daarmee om kunnen gaan.

Als verpleegkundig specialist ben ik de spin in het web tussen de medisch specialisten, verpleegkundigen, alle andere zorgprofessionals en de patiënt. Het werk is interessanter en leuker geworden; ik kan meer betekenen voor een patiënt, heb meer verantwoordelijkheden en meer kennis.

Het werken als verpleegkundig specialist in combinatie met het werken als docent, zorgt er voor dat er een goede verbinding gemaakt kan worden tussen theorie en praktijk. Een leuk onderdeel voor mij als docent is het meehelpen met de ontwikkeling van het curriculum. Ik vind het leuk om de groei van verpleegkundige naar verpleegkundig specialist van dichtbij mee te maken. Het begeleiden van studenten in deze nieuwe rol is altijd weer spannend.

Ik geniet van de interactie met studenten en verbaas me vaak over de enorme ontwikkeling die mensen in korte tijd kunnen doormaken. Belangrijk is dat er op de werkvloer voldoende gelegenheid is om de ontwikkeling door te maken naar verpleegkundig specialist.

Mijn studenten zijn kritische, volwassen mensen met meestal wel enige levenservaring die ontzettend gemotiveerd en enthousiast zijn. Ze willen allemaal actief hun leerproces tot een goed einde brengen en beter worden dan ze al zijn. En daar draag ik graag een steentje aan bij!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228