Master of Advanced Nursing Practice

"Mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige neem ik nu als verpleegkundig specialist mee."

Marjolijn Broers

Verpleegkundig Specialist Chronische Zorg bij Somatische Aandoeningen, MagentaZorg, Noord-Kennemerland

Ik ben enorm blij met mijn opleiding als verpleegkundig specialist. Na de middelbare school wilde ik geneeskunde gaan studeren, maar ik werd uitgeloot. Vandaar dat ik naar België ben gegaan, waar ik een jaar geneeskunde heb gestudeerd. Na dat jaar ben ik overgestapt naar de verpleegkunde, en heb ik jarenlang als verpleegkundige gewerkt. Sinds 2014 ben ik verpleegkundig specialist.

Als verpleegkundige heb ik eerst gewerkt in het ziekenhuis en de psychiatrie. Uiteindelijk ben ik in het verpleeghuis terechtgekomen, waar ik vooral op de revalidatieafdeling heb gewerkt. Het leuke aan de revalidatie vind ik, dat patiënten nog bezig zijn met weer naar huis gaan. Het toekomstperspectief voor patiënten binnen de revalidatie is anders dan op andere afdelingen binnen het verpleeghuis.

Het heeft me wel wat inspanningen gekost om de opleiding tot verpleegkundig specialist te mogen volgen. Ik ben heel blij dat het uiteindelijk gelukt is, met volledige instemming van de artsen en mijn manager. Het werken als verpleegkundig specialist betekent voor mij een enorme verdieping van mijn werk. Ik heb nu veel meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden dan eerst, en dat bevalt me uitstekend!

Tijdens de opleiding heb ik onder andere veel geleerd op het gebied van het doen van lichamelijk onderzoek. Als verpleegkundig specialist leer je om ook met een medische blik naar de patiënt te kijken. Ook het doen van wetenschappelijk onderzoek was nieuw voor mij, en erg leerzaam. De opleiding kost vooral heel veel tijd en is erg intensief, maar het is absoluut de moeite waard geweest.

Mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige neem ik nu als verpleegkundig specialist mee. Ik kijk automatisch naar de gehele context van de patiënt, en neem ook heel praktische zaken in bijvoorbeeld de thuissituatie van een patiënt mee, evenals het systeem van mantelzorgers om iemand heen. De krent uit de pap binnen mijn werk is als ik even tijd kan vinden voor een extra gesprekje met een patiënt. Misschien heb ik daar nu nog wel meer tijd voor dan voorheen als verpleegkundige. En ik vind het fijn wanneer een revalidatie goed verloopt en iemand na verloop van tijd weer naar huis kan. Misbaar in mijn werk vind ik de papierwinkel eromheen. Daar gaat veel tijd in zitten. Dus wat mij betreft mag het EPD ook bij ons ingevoerd worden.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228