Muziek voltijd

Toelatingseisen Muziek

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Je kunt de opleiding starten met:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek 

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek 

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse
Mits je geen deficiëntie hebt

Hbo- of wo-bachelor
Mits je geen deficiëntie hebt

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's. 

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Auditie

Om een opleiding te kunnen volgen aan Conservatorium Haarlem is het nodig auditie te doen.  Je kunt je daarvoor aanmelden via onze website. De eerstvolgende auditie vindt plaats in april 2020. Aanmelden voor de auditie kan vóór 1 maart 2020.

Er wordt bij de auditie gekeken naar je muzikaliteit en de beheersing van je stem of je instrument (Pop) of je vaardigheden op het gebied van muziekproductie (E-music). Daarnaast wordt getoetst of je over een goed muzikaal gehoor en voldoende theoretische kennis beschikt.
Meer informatie over de toelatingseisen is te vinden op Conservatorium Haarlem-site:

Meer informatie over de toelatingseisen 
Aanmelden voor de audities

Vooropleidingscursus

Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland biedt de mogelijkheid voor toekomstige studenten eerst een jaar de vooropleiding te volgen. Deze cursus is bedoeld als voorbereiding op het conservatorium en is geen hbo-opleiding en wordt ook niet als zodanig bekostigd. Er zijn studenten die zelf besluiten eerst de vooropleiding te doen. Maar het kan ook zijn dat tijdens de auditie blijkt dat je nog niet over voldoende vaardigheden blijkt te beschikken. Dan kan de vooropleiding een goede voorbereiding zijn. De commissie zal je daar dan in adviseren.
Lees meer over de vooropleiding

Theoriecursus

Conservatorium Haarlem biedt een voorbereidende theoriecursus aan, waarin je in vijf lessen van anderhalf uur wordt klaargestoomd voor het theoretisch gedeelte van de auditie. De lessen worden verzorgd door een docent van het conservatorium. 
Lees over de lesdata en meer op Conservatorium Haarlem-site

Deficiëntie

Je hebt een vooropleiding zonder de vereiste inhoud (deficiëntie)

Dit is het geval als je een diploma havo of vwo zonder passend profiel of vakkenpakket hebt, of als je hbo-/wo-propedeuse of bachelor niet aansluit bij de opleiding. Dan werk je je achterstand weg en toon je dat aan door een deficiëntietoets met succes af te leggen voordat je studie begint.

Lees meer over deficiëntietoetsen >

 

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

 

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Open Dag 14 december

Meld je aan

Schrijf je in voor 17 maart

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Algemeen (5).jpg

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!