Integraal kwaliteitsmanagement opleiding

Docent Jelle de Vries over Integraal kwaliteitsmanagement

Jelle de Vries - docent Integraal kwaliteitsmanagement

"Prestaties van organisaties, producten en mensen draaien allemaal om kwaliteit. Dat maakt kwaliteitsmanagement zo veelzijdig en boeiend.”

 “Tijdens mijn studie Civiele Techniek werd veel aandacht besteed aan veiligheid van mensen (in de bouw) en veiligheid van bouwwerken (voor gebruikers). Toen ik later in de ICT belandde en een bedrijfskundige studie ging doen, ben ik steeds meer gaan beseffen dat alles wat we doen 'kwaliteit' betreft. Voor mij is kwaliteit een manier van leven.

Momenteel ben ik Enterprise Architect, een functie waarbij ik strategie en bedrijfsdoelen vertaal naar bedrijfsoplossingen (processen) met ICT als hulpmiddel daarin. In die rol, maar ook tijdens een eerdere functie als kwaliteitsmanager, ben ik continu betrokken in allerlei verbetertrajecten en kwaliteitscontroles. Als een organisatie of een project niet goed functioneert, doe ik een audit of een onderzoek. Ik voer zogenaamde assessments (of appraisals) uit om de volwassenheid van organisaties vast te stellen. En als er structureel iets niet goed gaat, voer ik een verbetering door.

Mijn interesse (eigenlijk mijn passie) ligt op het vlak van High Performance Organisaties. Waarom presteert de ene organisatie langdurig zoveel beter dan de andere? Die kennis kan ik dan weer gebruiken in verbeterprojecten. Ik heb leuke verbeterinitiatieven mogen initiëren en uitvoeren. Daarbij maak ik naast mijn ervaring gebruik van een set aan methoden en methodieken, die ook deel uitmaken van de post-hbo opleiding Integraal kwaliteitsmanagement van Inholland Academy. Binnen deze opleiding geef ik naar wens van Inholland Academy les in modules A, B en C.
"

Jelle de Vries
docent Integraal kwaliteitsmanagement

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven