Lilian Linders

lector
Telephone
Email

Lilian Linders is sinds 1 september 2018 lector Empowerment & Professionalisering Sociaal Domein. Haar onderzoekslijn maakt deel uit van het kenniscentrum De Gezonde Samenleving. In een steeds veranderend sociaal domein, wil Linders de blik weer richten op de mens, in plaats van op al die veranderingen. Met haar onderzoek zoekt ze daarom de verbinding met het onderwijs: ze wil bijdragen aan de ontwikkeling van professionals die kunnen omgaan met een snel veranderende werkomgeving.

Daarnaast wil ze door praktijkgericht onderzoek toepassingen ontwikkelen die direct bruikbaar zijn in het werkveld. Ze richt daarin zich niet alleen op de sociaal werkers, maar zoekt de samenwerking met landelijke kennisinstellingen, zorgorganisaties, gemeenten, GGZ en andere onderzoeksgroepen.

Loopbaan

Lilian Linders heeft ruime ervaring opgedaan als lector Sociale Veerkracht bij Fontys Hogeschool Sociale Studies. Daar heeft ze een Centre of Expertise opgebouwd en een onderzoeksteam ingericht dat op basis van praktijkgericht onderzoek (handelings)kennis ontwikkelt die (aankomende) professionals toerust om burgers te versterken in het vaak weerbarstige en transformerende werkveld. Als lector was ze tevens programmaleider van de werkplaats sociaal Domein Noord-Brabant, het bijzondere domein Jeugd en MT-lid.

Heb je vragen?

We staan je graag te woord!

 
Je kunt contact opnemen met Lilian Linders.
Telephone
+(31) 651 026 195