Marije Holstege
Marije Holstege

Marije Holstege

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Werk samen met Marije

Even voorstellen

Dr. Marije Holstege is sinds september 2022 bijzonder lector Geriatrische revalidatie. Het lectoraat is ingesteld door zorgorganisatie Omring en maakt deel uit van het lectoraat Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen. Het doel van geriatrische revalidatie is om kwetsbare personen na een opname in het ziekenhuis optimaal en duurzaam te laten revalideren. Met haar bijzonder lectoraat wil Marije de geriatrische revalidatie helpen optimaliseren door oplossingen rond digital health, blended care, innovatieve interventies en interprofessionele samenwerking nader te onderzoeken. Dit is hard nodig om zo de geriatrische revalidatie toekomstbestendig te maken met de toenemende complexe zorgvragen en personeelskrapte.

Samenwerken

Welke kansrijke innovaties zijn toepasbaar en uiteindelijk bewezen effectief voor geriatrische revalidatie? Hoe sluiten die oplossingen aan bij de behoefte van geriatrische revalidanten en medewerkers? Marije wil de kennis hierover vrij laten stromen tussen praktijk, onderzoek en onderwijs. Binnen het onderzoeksprogramma van het lectoraat zullen studenten en docenten van Hogeschool Inholland, medewerkers van Omring en externe partners nauw samenwerken in praktijkgericht onderzoek. Beide organisaties werken al samen in het Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation @ home.

Door Marijes eigen netwerk en de samenwerkingsverbanden van Omring zullen ook samenwerkingen ontstaan met verschillende onderwijsinstellingen (wo, hbo en mbo), kennisorganisaties, (internationale) onderzoekers en praktijkpartners. Binnen Hogeschool Inholland kan het lectoraat de verbinding aangaan met opleidingen zoals Verpleegkunde, Sportkunde en Social Work en met lectoraten zoals Robotica, Kracht van sport en bewegen, E-health en Health & Food.

Wie is Marije Holstege? 

Expertise

Expertise

Marije Holstege is naast haar lectorschap werkzaam bij Omring als hoofdonderzoeker en wetenschappelijk strategisch adviseur. Ze is verder hoofdonderzoeker bij GRZPLUS en zelfstandig wetenschappelijk strategisch adviseur voor de zorgsector.

Ervaring

Ervaring

Marije werkte onder meer als fysiotherapeut en klinisch epidemioloog, voordat zij promoveerde op onderzoek naar succesvolle geriatrische revalidatie. Daarna ging ze bij verschillende zorgorganisaties aan de slag als senior onderzoeker en adviseur. Ze initieerde en ontwikkelde de koppeling tussen praktijk, innovatie, onderwijs en onderzoek. Sinds 2019 werkt ze bij Omring en heeft ze een eigen adviesbureau.

 

Over Marije

Over Marije

Marije woont samen met haar echtgenoot en twee dochters in Alkmaar. Daar trekt ze er geregeld op uit om te fietsen of te wandelen in de duinen en op het strand. Ze is inhoudelijk gedreven en zoekt de samenwerking tussen praktijk, onderzoek, onderwijs en kennisinstituten in de overtuiging dat dit ons verder helpt met de vraagstukken in de zorg.

"In mijn werk heb ik me altijd ingezet om kwaliteit en duurzaamheid van geriatrische revalidatie te optimaliseren door onderzoek in de praktijk te integreren.”

- Marije Holstege, bijzonder lector Geriatrische revalidatie

Alle publicaties van Marije

Werk samen met Marije

Kom in contact en stel je vragen

Marije Holstege
Telefoon
0623134401