
Hoe ontstaan ziektes? Hoe maak je vaccins? Waarom en hoe worden we ouder? Je ontdekt het allemaal onder de microscoop!
Biomedisch analisten zijn van onschatbare waarde voor de gezondheidszorg. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) leidt een team van docenten en onderzoekers dat zelf zijn sporen in de medische wetenschap heeft verdiend, de toekomstige generatie biomedisch analisten op.
Welke processen in het lichaam zijn bepalend voor ziekte en gezondheid? Deze vraag staat centraal in de opleiding. De kwestie heeft betrekking op alle grote medisch-biologische thema’s. Hoe kan Alzheimer succesvol worden behandeld? Hoe ontstaan specifieke vormen van kanker? Welke opties zijn er om infecties met resistente bacteriën te lijf te gaan? Hoe ontwikkel je een effectief vaccin? Wat zeggen iemands bloedwaarden over de succeskansen van een mogelijke behandeling?
Tijdens de studie leer je niet alleen de theorie om de achtergronden bij deze vraagstukken te begrijpen, maar vooral ook de technieken om daar in het laboratorium onderzoek aan te verrichten.
"Het was een race om de eerste én de beste te zijn!"
Afgestudeerde Jonne haalde het nieuws met zijn coronaonderzoek.
Voltijd – Chemische stoffen kunnen goedkoper en duurzamer ontwikkeld worden. Daarom hebben we een bètabrein als jij nodig die op zoek gaat naar het onbekende.
Voltijd – Wat vandaag in het lab wordt ontdekt, kan morgen de wereld veranderen. Wil jij deel uitmaken van deze ontdekkingstocht? Kies dan voor Biotechnologie.
Voltijd – Eerst de mens, dan de zorg. Met de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) leer je dat iemand meer is dan zijn medisch probleem.