Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Hoe ontstaan ziektes? Hoe maak je vaccins? Waarom en hoe worden we ouder? Je ontdekt het allemaal onder de microscoop!

Biomedisch analisten zijn van onschatbare waarde voor de gezondheidszorg. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) leidt een team van docenten en onderzoekers dat zelf zijn sporen in de medische wetenschap heeft verdiend, de toekomstige generatie biomedisch analisten op.

Welke processen in het lichaam zijn bepalend voor ziekte en gezondheid? Deze vraag staat centraal in de opleiding. De kwestie heeft betrekking op alle grote medisch-biologische thema’s. Hoe kan Alzheimer succesvol worden behandeld? Hoe ontstaan specifieke vormen van kanker? Welke opties zijn er om infecties met resistente bacteriën te lijf te gaan? Hoe ontwikkel je een effectief vaccin? Wat zeggen iemands bloedwaarden over de succeskansen van een mogelijke behandeling?

Tijdens de studie leer je niet alleen de theorie om de achtergronden bij deze vraagstukken te begrijpen, maar vooral ook de technieken om daar in het laboratorium onderzoek aan te verrichten.

Lees meer over deze opleiding

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Open Avond 8 juni

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

  1. Ben je dol op experimenten? Tijdens deze opleiding sta je wekelijks in het laboratorium.
  2. De opleiding begint breed; je maakt in het eerste studiejaar kennis met alle opleidingen binnen Life Sciences & Chemistry. Vanaf het tweede jaar ga je je specialiseren.
  3. Vind je na het eerste jaar Chemie of Biotechnologie beter bij je passen? Geen nood: je kunt zonder problemen overstappen.
  4. Zoek je een extra uitdaging? Vanaf het tweede studiejaar kun je deelnemen aan het Analytical Sciences Talent Program.
  5. Na BML verder studeren? Ongeveer 40 procent van de studenten kiest daarvoor.

"Het was een race om de eerste én de beste te zijn!"

Afgestudeerde Jonne haalde het nieuws met zijn coronaonderzoek.

Lees zijn verhaal

 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!