Biotechnologie voltijd

Vind jij werken met DNA en eiwitten het leukste wat er is? Wat je vandaag in het lab ontdekt, kan morgen de wereld veranderen.

Biotechnologisch analisten zijn bij uitstek dé breed inzetbare puzzelaars in de toegepaste biologie. Bij de opleiding Biotechnologie (BT) leidt een team van docenten en onderzoekers dat zelf zijn sporen in de wetenschap heeft verdiend, de toekomstige generatie biotechnologen op.

Hoe kun je de biologie slim gebruiken en processen in organismen beïnvloeden, zodat dit een nuttig product oplevert? Deze vraag staat centraal in de opleiding. Het heeft betrekking op veel verschillende toepassingen. Hoe maak je een voedselgewas resistent tegen klimaateffecten? Kun je een micro-organisme als biologisch fabriekje gebruiken om smaakstoffen te maken? Kun je een plant slim veredelen, waardoor die op grote schaal medicinale stoffen produceert? Hoe maak je een biologische test op basis van cellen die licht gaan geven als ze met een stof in aanraking komen?

Tijdens de studie leer je niet alleen de theorie waarmee je in staat bent om verschillende organismen tot op celniveau te begrijpen, maar ook de technieken om deze te onderzoeken en te beïnvloeden.

Lees meer over de opleiding Biotechnologie

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Online Open Avond 15 december

Meld je aan

Alle info op een rij

Download de flyer

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat moet je weten over Biotechnologie

  1. Biotechnologen doen belangrijke ontdekkingen voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector.
  2. De opleiding begint breed; je maakt in het eerste studiejaar kennis met alle opleidingen binnen Life Sciences & Chemistry. Vanaf het tweede jaar specialiseer je je.
  3. Vind je na het eerste jaar Chemie of Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek beter bij je passen? Je kunt zo overstappen.
  4. Zoek je een extra uitdaging? Neem, vanaf het tweede studiejaar, deel aan het Analytical Sciences Talent Program.
  5. Als je bent afgestudeerd, mag je jezelf ingenieur noemen.

Trots op

Arnoud, Guillermo, Tim en Mark

“Wij hadden nooit verwacht dat we zo veel konden betekenen voor een bedrijf”, zegt Guillermo Griffith over een multidisciplinaire experiment dat hij met Arnoud, Tim en Mark uitvoerde voor paprikaveredelingsbedrijf Westland Seeds. De studenten Biotechnologie en Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Amsterdam en Inholland Delft laten met de resultaten zien dat moleculaire veredeling een belangrijke innovatie is voor het bedrijfsleven.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Biotechnologie

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!