Biotechnologie voltijd

Vind jij werken met DNA en eiwitten het leukste wat er is? Wat je vandaag in het lab ontdekt, kan morgen de wereld veranderen.

Hoe maak je een voedselgewas resistent tegen klimaateffecten? Kun je van een micro-organisme een fabriekje maken om biologische smaakstoffen te produceren? Kun je een plant slim veredelen, zodat die medicinale stoffen produceert? Het zijn nu misschien onvoorstelbare vragen, maar na de opleiding Biotechnologie kun jij hiermee echt aan de slag.

Een team van ervaren docenten en onderzoekers leidt jou op. Zij hebben hun sporen verdiend in de wetenschap en kunnen je als geen ander vertellen over theoretische achtergronden, maar vooral ook over de technieken om in een laboratorium te werk te gaan. Vanaf jaar 1 breng jij volop uren door in onze state-of-the-art laboratoria én vanaf jaar 3 bij bedrijven en instellingen buiten onze hogeschool.

In welke richting jij je ontwikkelt? Wees gerust, dat hoef je het eerste jaar nog niet te beslissen. Je volgt eerst een brede, oriënterende propedeuse samen met medestudenten van Biotechnologie en van Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. Zo kun je na het eerste jaar zonder vertraging gericht een keuze maken uit deze opleidingen. Jouw ontwikkeling als professional en als mens staat centraal in een veilige, vertrouwde omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Lees meer over de opleiding Biotechnologie

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat moet je weten over Biotechnologie

  1. Nederland draait in veel opzichten mee aan de wereldtop van verschillende biotechnologische sectoren zoals de zaadveredeling. Die rol gaat in de toekomst alleen nog maar groter worden door de focus op duurzame productie.
  2. De opleiding begint breed. Je maakt in het eerste studiejaar kennis met alle opleidingen binnen Life Sciences & Chemistry. Zo leer je de volle breedte van laboratoriumwerk kennen.
  3. Vind je na het eerste jaar Chemie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek beter bij je passen? Geen nood: je kunt zo overstappen.
  4. Zoek je een extra uitdaging? Vanaf het tweede studiejaar kun je deelnemen aan het Analytical Sciences Talent Program of het Leadership and Innovation Programme.
  5. Bedrijven, instituten en universiteiten staan te springen om vaardige, kritische en onderzoekende analisten als jij.

Trots op

Robin, Zico, Marjam en Sietse

Onderzoek doen bij het European Space Agency (ESA) in Noordwijk. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Robin, Zico, Marjam en Sietse kregen het voor elkaar. In het Gravity Simulation voerden de vier studenten zwaartekrachttests uit op kiemplantjes.

Docent Paulus den Hollander: "Deze vier studenten doen dit in hun vrije tijd, misschien wel twintig uur per week. Als je die grote contrifuge ziet draaien, dan denk je, ja, daar hebben ze het voor gedaan!"

Lees het hele verhaal

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Biotechnologie voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228