Leraar Basisonderwijs (Pabo) deeltijd

Versnellingsmogelijkheden de Inholland pabo

Studeer op de manier die bij jou past

De nominale studieduur van de Inholland pabo deeltijd is vier jaar met een studielast van ongeveer 24 uur per week. Heb je al een vooropleiding, eerder behaalde diploma’s, certificaten en aantoonbare kennis en ervaring? Dan kun je jouw studieduur verkorten.

Binnen de Inholland pabo kan dit op verschillende manieren. Ook kun je zowel het verkorte als reguliere deeltijdtraject geheel of gedeeltelijk digitaal volgen. Tijdens het intake gesprek bespreken we de verschillende opties met je. Bekijk hier onder alle mogelijkheden.

Instromen in een hogere fase

Instromen in een hogere fase

Ben je in het bezit van een diploma van een erkende onderwijs gerelateerde opleiding zoals Ad PEP, dan kun je gebruik maken van een apart doorstroomprogramma waarmee je in 2,5 jaar je pabo-diploma kunt te behalen.

Ben je een pabo-herintreder, dan kun je ook gebruik van dit programma maken als je je opleiding deels hebt behaald. Op de locatie waar jij gaat studeren maken we hier maatwerkafspraken over.

Let op: als je in een hogere fase instroomt, dan geldt voor studiejaar 2024/2025 nog dat je in het bestaande curriculum instroomt.

EVC-assessment

EVC-assessment

Heb je al onderwijservaring, dan kun je in aanmerking komen voor het EVC-assessment voor de start van de opleiding. Tijdens de intake onderzoeken we of dit assessment geschikt is en in een vervolggesprek onderzoekt de EVC-intaker samen jou of jouw leerervaringen en eerder verworven competenties (EVC) kunnen leiden tot validatie van minimaal 30 studiepunten of meer. Het EVC-assessment bestaat uit een portfolio met bewijsstukken en een CGI afgenomen door 2 gecertificeerde assessoren.

Andere diploma's of certificaten

Diploma's of certificaten van aanverwante opleidingen

Heb je al een hbo-diploma van een aanverwante opleiding, denk hierbij bijvoorbeeld aan pedagogiek, lichamelijke opvoeding of logopedie, dan gaat de lerarenopleider van het betreffende vak met je in gesprek. Tijdens dit gesprek beoordeelt de lerarenopleider of een deel of zelfs alle leeruitkomsten van een onderwijseenheid aangetoond kunnen worden. Kan er op basis van het diploma een gehele onderwijseenheid worden aangetoond, dan kun je hiervoor een vrijstelling aanvragen bij de Examencommissie. Is dit nog niet het geval dan hoef je je enkel nog te richten op het aantonen van de leeruitkomsten die het diploma niet dekken.

Studietempo versnellen

Studietempo versnellen

Als student heb je de mogelijkheid om je studietempo te verhogen door aan meer onderwijseenheden in een jaar deel te nemen. Als je een bepaald faseniveau direct aan kunt tonen, dan hoef je niet meer te bewijzen dat je aan onderliggende onderwijseenheden voldoet.

We gaan er hierbij van uit dat je sneller kunt studeren doordat je al een andere studie hebt gevolgd, onderzoekend vermogen hebt opgebouwd, snel verbindingen kunt leggen en daardoor ook sneller de vertaling naar de praktijk kunt maken.

Naar verwachting hoeven er minder leeractiviteiten uitgevoerd te worden, minder bewijzen verzameld te worden of kunnen er bewijzen uit een eerdere opleiding en/of werkervaringen ingebracht worden om het gewenste niveau aan te tonen.

 

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228