Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Shandar Baalemans

Hallo, mijn naam is Shandar Baalemans en ik ben 24 jaar. Ik ben met de pabo in Alkmaar gestart omdat ik leraar in het basisonderwijs wil worden. In een ver verleden heb ik ooit mijn vmbo-tl behaald. Hierna ben ik de opleiding Onderwijsassistent gaan doen op het Horizon College in Alkmaar. Ik heb toen besloten om een paar jaar te gaan werken in de horeca, maar ik miste het onderwijs. Ik heb er daarom voor gekozen om weer te gaan studeren.

Al op de middelbare school leek het me leuk om leerkracht te worden, vandaar ook de keuze voor de opleiding Onderwijsassistent. Nadat ik deze opleiding had afgerond, ben ik gaan werken als bedrijfsleider in de horeca. Ik vroeg me toen vaak af waarom ik niet 'gewoon' voor de klas stond. Na een paar jaar wilde ik toch iets anders. Ik heb een Studiekeuzetest gedaan en de Open Dag van Hogeschool Inholland bezocht. Ik heb mij aangemeld, de toelatingstoetsen gemaakt, en uiteindelijk ben ik aangenomen.

De opleiding is intensief, maar interessant. De leerkrachten zijn erg behulpzaam en willen altijd helpen. Hun colleges geven inspiratie voor de stage. Deze start meteen aan het begin van je opleiding. Iedere week ga je dan een dag naar je stageklas. Hierdoor leer je hoe het is om leerkracht te zijn. Erg leuk!

De Inholland pabo in Alkmaar heeft zijn eigen verdieping, waardoor alle docenten en studenten van de opleiding op dezelfde afdeling rondlopen. Dit zorgt ervoor dat de drempel om iets te vragen erg laag is. Dat is wel zo prettig.

Mocht je vragen hebben of gewoon iets willen weten, dan mag je mij altijd mailen. Ik antwoord zo snel mogelijk!

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228