Master of Advanced Nursing Practice

'Onze Gezondheidszorg, Onze Verantwoordelijkheid'

Alumnidag vrijdag 8 maart 2024

Voor physician assistants en verpleegkundig specialisten

Vrijdag 8 maart 2024 organiseren de masteropleidingen Physician Assistant en Advanced Nursing Practice (verpleegkundig specialist) van Hogeschool Inholland een gezamenlijke alumnidag. Het thema is ‘Onze Gezondheidszorg, Onze Verantwoordelijkheid’.

De dag is toegankelijk voor alle physician assistants en verpleegkundig specialisten van Nederland, dus neem gerust je collega's mee!  De alumnidag is bedoeld voor alle alumni van de opleidingen tot PA en ANP, maar ook voor alle andere physician assistants en verpleegkundig specialisten van Nederland. Wacht niet te lang met inschrijven, want vol is vol.

Meld je aan

Programma Alumnidag

'Onze gezondheidszorg, onze verantwoordelijkheid'

Algemeen

Kosten:  €99,-
Tijd: 09.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: OZW-gebouw, De Boelelaan 1109, Amsterdam

Ochtendprogramma:

  • Binnenloop met koffie, thee en iets lekkers vanaf 9.00 uur
  • 9.30 uur: Welkom door Els Grijmans, teamleider MANP en MPA
  • 9.40 uur: 'Klimaatverandering en Gezondheidszorg; een gecompliceerde relatie', Johan Jonker, de Groene Zorg Alliantie
  • 10.25 uur: Pauze
  • 10.50 uur: ‘Inzet AI binnen de huisartspraktijk; een praktijkvoorbeeld, Rutger Brest van Kempen
  • 11.30 uur: ‘Zingeving in de Zorg’, Pieter Barnhoorn
  • 12.15 uur: Lunchpauze 

Middagprogramma:

  • 13.15 uur tot 14.15 uur Workshopronde 1
  • 14.30 uur tot 15.30 uur Workshopronde 2
  • 15.30 uur: Netwerkborrel

De alumnidag is geaccrediteerd door de V&VN-VS en de NAPA.

Keynote 'Zingeving in de zorg'

'Zingeving in de zorg'

Voor veel zorgprofessionals is aandacht voor zingeving een wezenlijk onderdeel van hun werk. Ze zien dat veel van hun patiënten worstelen met zingevingsvragen en dat zingevingsvragen vaak tot uitdrukking komen in (langdurige) lichamelijke, psychische en sociale problemen. Hoe kunnen zorgprofessionals signaleren, bespreken en begeleiden? In deze lezing gaan we aan de slag om zingevingsvragen te signaleren en bespreekbaar te maken. Ook bespreken we het belang van zingeving van de zorgprofessional zelf.

Biografie

Pieter Barnhoorn is huisarts-seksuoloog, universitair docent, onderzoeker en biografisch coach. Hij is onlangs gepromoveerd op het thema professionele identiteitsvorming, kortgezegd het proces van gaan denken, doen en voelen als een zorgprofessional. Daarnaast doet hij - onder de noemer van professionaliteit, professionele identiteitsvorming en zingeving - onderzoek naar ‘bezielde en bezielende zorg’.

Foto: Rogier Chang

Keynote 'AI binnen de huisartspraktijk'

'AI binnen de huisartspraktijk'

Binnen de huisartspraktijk waar Rutger Brest van Kempen, student master PA, wordt opgeleid, wordt al gebruik gemaakt van enkele mogelijkheden die AI biedt; een praktijkvoorbeeld!

Keynote 'Klimaatverandering en gezondheidszorg; een gecompliceerde relatie'

'Klimaatverandering en gezondheidszorg; een gecompliceerde relatie'

Klimaatverandering, gezondheidscrises, natuur en gezondheid; is nu het één het effect van het andere of net andersom?

In deze keynote gaat Johan Jonker, spreker van de Groene Zorg Alliantie, in op de relatie tussen klimaatverandering wereldwijd en de gezondheidszorg in Nederland, maar ook op het effect van die gezondheidszorg op het klimaat. Er is de afgelopen tijd veel aandacht voor duurzaamheid in de zorg, de basis daarvoor ligt onder andere in de Greendeal 3.0. die toegelicht gaat worden. Tot slot wordt ingegaan op welke wijze jij zelf duurzamere zorg kunt bevorderen.

 

Workshop 'Kijken naar kunst'

'Kijken naar kunst'

Kunst is een prachtige manier om meer over je zelf te weten te komen, beter te leren waarnemen en kritischer te leren denken. Visual Thinking Strategies is een gespreksvorm om dit aan de hand van kunst te leren.

Deze tijd vraagt om aandacht voor deze vaardigheden waarmee samenwerking, communicatie, denken en diagnostiek opmerkelijk kunnen verbeteren door VTS vaker te doen.

Deze workshop wordt geleid door Josha Puite-Jacobs

Workshop 'Beargumenteerd afwijken van richtlijnen: (wanneer) mag ik dat?'

'Beargumenteerd afwijken van richtlijnen: (wanneer) mag ik dat?'

In de dagelijkse zorgpraktijk maken we gebruik van evidence based richtlijnen. Daarin staat beschreven wat voor een bepaalde patiëntengroep de beste zorg is. De praktijk is alleen niet in zijn geheel te vatten in een richtlijn. Niet alle patiënten zijn gelijk en soms gebeurt het dat we in individuele gevallen zouden willen of moeten afwijken van de richtlijnaanbevelingen.

Onder welke voorwaarden mag dit? En in hoeverre valt dit onder de verantwoordelijkheid van de VS en de PA? In deze workshop krijg je meer achtergrond bij dit onderwerp en praktische handvatten om in jouw eigen zorgpraktijk een goede afweging te maken.

Susan Fenema - Van Dijk is docent bij de masters ANP en PA en zal deze workshop begeleiden.

Workshop 'Farmacotherapie op maat: planetary health'

'Farmacotherapie op maat: planetary health'

Benieuwd naar hoe de medicijnen die je voorschrijft invloed hebben op onze planeet en haar ecosystemen? Altijd al willen weten welke keuzes je nu al kunt maken tijdens het voorschrijfproces? Dan is deze workshop op jouw lijf geschreven.

In deze bijeenkomst staat de impact van geneesmiddelen op ons milieu en de ecosystemen centraal. We kijken kritisch naar de totale impact van geneesmiddelen op onze planeet, vanaf de productie tot aan de het afval.

Door middel van praktijkvoorbeelden laten we zien hoe je niet alleen hoogwaardige zorg kunt bieden aan individuele patiënten, maar ook nadenken over de gezondheid van onze planeet. We schetsen hierbij de situatie waar we nu staan op dit gebied, bespreken waar we naartoe willen in de toekomst en laten we zien hoe jij ook nu al groene impact kunt hebben door slimme beslissingen te nemen bij het voorschrijven.

Joost Piët is promovendus Planetary Health bij de vakgroep Farmacotherapie van het Amsterdam UMC.

Workshop 'Palliatieve zorg: Wees er op tijd bij!'

Palliatieve zorg: Wees er op tijd bij!

Wanneer besteed je aandacht aan palliatieve zorg? Niet pas wanneer een patiënt pijnstilling en sedatie nodig heeft! Maar wanneer dan wel? Hoe breng je het gesprek op gang? Hoe voer je überhaupt het gesprek? Met wie? En hoe ga je hier binnen je eigen vakgebied mee om wanneer dit vakgebied niet de oncologie of de ouderenzorg is, maar bijvoorbeeld oogheelkunde?

Naast aandacht voor theorie is er in deze workshop ruimte voor eigen inbreng, discussie en gesprek.

Wilma Admiraal is PA Geriatrie in het Zaans Medisch Centrum.

Workshop 'Huis, Tuin en Keuken Dermatologie'

Huis, Tuin en Keuken Dermatologie: Een greep uit het spreekuur van de dermatoloog

In deze workshop krijg je praktische tips voor de behandeling van veel voorkomende maar vervelende dermatologische klachten waarmee je doorverwijzing naar de dermatoloog voorkomt.

Onder andere komt aan bod: wrattenbehandeling, verwijderen goedaardige plekjes, wintereczeem, uitslag in de lies etc. aan de hand van patiëntcasuistiek.  

Doelgroep: vooral ANP en PA in de huisartspraktijk en ANP en PA werkzaam op klinische afdelingen/verpleeghuis, maar ook wanneer je in een andere setting werkt, ben je van harte welkom!

Ingrid Zonneveld is dermatoloog en werkzaam bij DC-klinieken. Zij is voormalig docent klinische vorming bij hogeschool Inholland.

Workshop 'Zeggenschap voor de VS en de PA'

'Zeggenschap voor de VS en de PA'

Als VS of PA je stem laten horen. Meepraten, meebepalen en invloed uitoefenen. Het maakt de zorg beter. Maar hoe zorg je dat je stem wordt gehoord? Nancy Turkstra en Monique Termeulen, beiden VS in het Dijklander ziekenhuis, nemen je mee.

Advanced Nursing-studenten

Locatie

Hogeschool Inholland Amsterdam
Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam
Plan met Google Maps
Plan route met het openbaar vervoer

Kosten

€99,- per persoon

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228