Verpleegkunde voltijd

| Alkmaar | Amsterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Verpleegkunde voltijd in?

Gezondheidszorg staat centraal in de brede bacheloropleiding Verpleegkunde (hbo-v). Je leert alles over de zorg en begeleiding van mensen en krijgt inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je leert welke verpleegkundige handelingen worden uitgevoerd bij verschillende doelgroepen. Wat hebben oudere zorgvragers nodig? En hoe ga je om met mensen met een psychiatrische ziekte of verstandelijk beperkte cliënten?

Aan het einde van deze vierjarige opleiding ben je hiervan helemaal op de hoogte
en kun je als verpleegkundige de arbeidsmarkt op. Daarnaast leer je verpleegkundig redeneren en met een kritische blik te kijken naar de verpleegkundige beroepsuitoefening, om uiteindelijk de kwaliteit van zorg te verbeteren.


Opleiding Verpleegkunde voltijd: iets voor jou?

Wat zijn de belangrijkste taken van een verpleegkundige in de verschillende settings? Hoe functioneert een ziekenhuisafdeling? Wat zijn de werkzaamheden van een wijkverpleegkundige? Welke rol heb je als verpleegkundige in de psychiatrie? Om dit soort vragen draait het bij de opleiding Verpleegkunde. Wil jij graag iets voor anderen betekenen? Ben je sociaal en communicatief ingesteld? Houd je van coördineren en samenwerken? En wil je na je studie werken in de gezondheidszorg? Dan is de voltijd hbo-opleiding Verpleegkunde jou op het lijf geschreven!