Jasmijn Holla
Jasmijn Holla

Jasmijn Holla

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

 

Werk samen met Jasmijn

Even voorstellen

Dr. Jasmijn Holla is sinds september 2020 lector van het lectoraat Kracht van Sport en Bewegen en daarmee onderdeel van het domein Gezondheid, Sport en Welzijn en het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn. Centraal staat het gezondheids- en sociaal-maatschappelijk belang van sport en een actieve leefstijl. Welke positieve effecten heeft sport- en beweegparticipatie en hoe kan die participatie verder verbeteren? En hoe kunnen we bijdragen aan een inclusief sport- en beweegklimaat waarin iedereen met plezier kan sporten en bewegen, zich welkom en comfortabel voelt?

Samenwerken

Jasmijn Holla werkt graag samen met het onderwijs en het werkveld. Afhankelijk van de onderzoeksvraag kunnen partners van allerlei kanten komen. Van voedingsleer bij een gezonde leefstijl tot data-analyse en technologie bij het ontwikkelen van apps en smartwatches die gebruikers helpen fitter te worden. Binnen het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn van Inholland kunnen de verschillende partners hun krachten bundelen. Holla ziet ook kansrijke wisselwerking met buurtsportcoaches: zij vanuit de dagelijkse praktijk dichtbij de doelgroep, Kracht van Sport en Bewegen vanuit de ontwikkeling van nieuwe kennis.

Wie is Jasmijn Holla?

Expertise

Jasmijn Holla is lector bij Hogeschool Inholland. Daarnaast werkt ze als onderzoeker bij Reade, een centrum voor specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie.

Ervaring

Jasmijn Holla studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam. Direct daarna koos ze voor Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in revalidatie. Bij het Jan van Breemen Instituut, een voorloper van Reade, kreeg ze de kans om als eerste sportbegeleider van een nieuw sportcentrum voor revalidanten en ex-revalidanten aan de slag te gaan. Het Instituut bood haar een plek om te promoveren aan de Vrije Universiteit Amsterdam, op onderzoek naar het lichamelijk functioneren van mensen met artrose. Aan dezelfde universiteit behaalde ze ook haar mastertitel in epidemiologie. In 2013 maakte Holla de gedeeltelijke overstap als docent-onderzoeker naar Inholland.

Over Jasmijn

Jasmijn houdt van buitensporten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen en woont wat dat betreft goed in het landelijke Abcoude, samen met haar man en drie kinderen.

"Bij Kracht van Sport willen we dat zo veel mogelijk mensen de voordelen van sporten en bewegen ervaren. Juist ook mensen met lichamelijke beperkingen." 

 

Jasmijn Holla, lector Kracht van Sport

Alle publicaties van Jasmijn:

Werk samen met Jasmijn

Kom in contact en stel je vragen

Jasmijn Holla
Telefoon
06 21115227