Leer met onze innovatie-opleidingen over techniek en milieu

Ontdek of Techniek & Milieu bij je past

Ga direct naar:
Innovatieve opleidingen | Duurzame opleidingen | Opleidingen waarmee je processen verbetert


Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

De samenleving heeft altijd meer technische professionals nodig! Technici staan hoog aangeschreven door hun sterke analytische vaardigheden en hun abstracte denk- en rekenvermogen. Bij Hogeschool Inholland zijn er verschillende opleidingen waarin jij deze skills optimaal kunt ontwikkelen. Denk aan opleidingen op het gebied van innovatie, duurzaamheid, civiele techniek, procesoptimalisatie of werken in een laboratorium.

Jij bent innovatief, je ontdekt graag nieuwe dingen en durft vooruit te denken. Je hebt een echt bèta-brein en geïnteresseerd naar de wetenschap achter iets alledaags. Wat zijn straks de nieuwste technologische innovaties? Hoe maak je de wereld zuiniger, duurzamer, makkelijker of mooier? En wat heb je daar allemaal voor nodig? Bekijk welke innovatieve opleidingen van Inholland aansluiten bij jouw interesses!

Innovatieve opleidingen met focus op technische innovatie

Technische innovaties houden jou altijd bezig. Inholland heeft meerdere opleidingen in de techniek die je kunt volgen. Stuk voor stuk even interessant om in te duiken. Voor slimme werktuigbouwkundigen in de dop, tot praktijkgerichte wetenschappers in de tuinbouw of luchtvaarttechniek. Bij Inholland gaat innovatie hand in hand met het verduurzamen van de planeet. En jij gaat hier onderdeel van uitmaken. Beginnen jouw radertjes al te draaien en je handen te jeuken?

Ontdek onze opleidingen in de techniek en kom erachter welke bij jou past!

Bekijk meer technische, innovatieve opleidingen"Twijfel als meid niet over een technische studie. Pak je kans!"

Lua Vonk, student Luchtvaarttechnologie

Ga voor een duurzame opleiding en draag bij aan onze toekomst!

Met een duurzame opleiding draag je bij aan de toekomst

Bij Inholland vind je verschillende duurzame hbo-opleidingen waarbij milieu, duurzaamheid en ons klimaat centraal staan. Ga bijvoorbeeld aan de slag bij startups die baanbrekende producten bedenken om onze natuur te beschermen. Of bij overheden die zich focussen op een gezonde samenleving.

Werk in een laboratorium en verander de wereld
Hoe ontwikkel je een nieuw vaccin? Hoe maak je een voedselgewas bestand tegen klimaatverandering? En hoe kun je duurzame materialen inzetten voor slimmere verpakkingen? Dit leer je bij opleidingen als Chemie, Biotechnologie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Food Commerce and Technology. Als je durft te experimenteren, klaar bent om de wereld te veranderen en altijd openstaat voor een creatieve oplossing, dan ben je hier op je plek.

Ben jij dagelijks bezig met duurzaamheid, zoals duurzame innovatie, en het milieu? En wil jij hier later je beroep van maken?

Opleidingen waar procesoptimalisatie centraal staat

Houd je van onderzoeken, analyseren en experimenteren? Zoek je dingen graag tot op de bodem uit en vind je het belangrijk dat een proces goed verloopt? Hogeschool Inholland heeft verschillende opleidingen met procesoptimalisatie als een van de belangrijkste topics.

Of misschien gaat je hart sneller kloppen van de bedrijfskundige kant? Ontdek dan Technische Bedrijfskunde. Er zijn genoeg opleidingen waarbij je processen, bedrijven en ketens analyseert en optimaliseert. Collega’s zijn daar blij mee: iedereen wordt er beter van.

Bekijk welke opleiding met procesoptimalisatie bij jou past!

Bekijk alle opleidingen waarmee je processen verbetert

Of doe de studiekeuzetest

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

Biochemisch analist

Civiel engineer

Flight test engineer

Onderzoeker groen en recreatie

Technisch adviseur

Jouw werkveld binnen technische innovatie en duurzaamheid

Met Techniek & Milieu kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Ingenieursbureau

Jij wilt alsmaar vooruit. Net zoals een stad, die ook altijd in beweging is. Na de opleiding Civiele Techniek kun je aan de slag bij een ingenieursbureau. Hier houd jij je bezig met het onderhoud en de vernieuwing van de stad. Omdat jij bij de opleiding veel hebt geleerd over technische innovaties ben jij als civiel engineer de perfecte aanvulling op het bedrijf. Je werkt dan mee aan (deel)ontwerpen van stations, bruggen en gebouwen en je bedenkt innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de stad. Ook geef je advies over ruimtelijke ordening, vastgoed en architectuur. Oftewel: je bent straks een echte technische alleskunner!

Innovatiecentrum

Is het jouw droom om elke dag bezig zijn in de natuur? Kijk dan eens bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving, waarmee je straks enorm veel kanten op kunt. Daarnaast wordt de vraag naar professionals met de expertise duurzame innovatie steeds groter. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als innovatieprojectleider bij een innovatiecentrum. Als je kiest voor een innovatiecentrum op het gebied van het veenweidelandschap, dan streef je samen met het team naar een economisch vitale omgeving. Je werkt dan aan verschillende duurzame innovaties en je hebt veel contact met diverse veehouders over nieuwe technieken. Een baan waarin je bezig bent achter de computer, maar óók in de natuur.

Laboratorium

Het lab wordt jouw tweede thuis nadat je de opleidingen Chemie, Biotechnologie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek hebt afgerond. Ook als productontwikkelaar in de levensmiddelenindustrie staat een witte labjas jou goed als je hiervoor kiest na de opleiding Food Commerce and Technology! Tijdens deze opleidingen kom je er steeds meer achter waar jouw expertise ligt en waar je jezelf verder in wil specialiseren. Er is een grote variatie aan banen bij bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. Ligt jouw hart bij het werken aan gezondheid? Dan ga je misschien wel als onderzoeker aan de slag in een ziekenhuis of farmaceutisch bedrijf. Of misschien ga je als biotechnologisch onderzoeker werken aan nieuwe toepassingen, in de gewasveredeling of bijvoorbeeld met micro-organismen bij een biotech-bedrijf zoals DSM. Daarnaast is er een grote behoefte aan chemisch analisten die duurzame slimme nieuwe materialen kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld voor de opslag van groene energie.

Een hele andere tak van laboratoriumwerk zijn de ontwikkellaboratoria van de vele levensmiddelenbedrijven die we in ons land hebben. Wil jij een voedingsproduct ontwikkelen dat gezonder, lekkerder, duurzamer of langer houdbaar is? Dan is onze opleiding Food Commerce and Technology de route naar jouw droombaan.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228