Laurence Alpay
Laurence Alpay

Laurence Alpay

associate lector
Onderzoekslijn(en)
Telefoon
E-mail

Laurence Alpay is een ervaren onderzoeker op het snijvlak van zorg en technologie ('Healthcare Informatics'). Sinds januari 2017 is zij als associate lector eHealth verbonden aan de onderzoekslijn Medische Technologie en houdt zij zich bezig met het verbeteren van het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën om gezondheidszorg te ondersteunen. Haar ambitie is om de brug te slaan tussen de mens en de potentie van technologie, met als doel een betere gezondheidszorg en samenleving.

Laurence pakt binnen het kenniscentrum De Gezonde Samenleving het speerpunt eHealth op en geeft het vorm. Zij werkt aan de verbinding  tussen de onderzoekslijn en het onderzoek dat door AHIP-afstudeerders wordt uitgevoerd. Ze draagt daarnaast bij aan de samenwerking van de onderzoekslijnen Medische Technologie en GGZ-Verpleegkunde op het gebied van eHealth.

Meer over Laurence Alpay

Huidig werk

Als docent voor de Master Advanced Health Informatics Practice (AHIP) en als senior-onderzoeker bij Medische Technologie hield Laurence Alpay zich sinds 2013 binnen Inholland al bezig met eHealth. Daarnaast is Alpay verbonden aan het Nova College als practor Zorg en Technologie.

Loopbaan

Laurence Alpay is in de laatste jaren in dienst geweest als senior onderzoeker bij TNO (afdeling ZorgInnovatie en Expertise Centrum Life Style) en bij het Leiden Universitair Medische Centrum (afdeling Klinische informatiekunde). Vanuit deze functies heeft ze een jarenlange ervaring opgedaan met toegepast (& kwalitatief) onderzoek op het gebied van eHealth en zelfmanagement. Ze is geïnteresseerd in mensmachine interacties waardoor het potentieel van technologie en de behoefte van de zorgprofessional en van de patiënt verweven worden.

Achtergrond

Laurence Alpay heeft een aanzienlijk aantal artikelen geschreven in peer-reviewed tijdschriften op het gebied van Healthcare Informatics, en is reviewer voor verscheidene tijdschriften op dat terrein.  Ze is betrokken geweest bij een aantal Europeaanse projecten binnen het Ambient Assisted Living (AAL call 5) en FP7 programma's.  Ze heeft haar universitaire opleiding in Engeland gedaan (Ph.D in Cognitieve wetenschap, Master in Knowledge Based Systems).

'E-health kan de burger meer vrijheid, kwaliteit van leven en regie geven. Daarom zou het van iedereen moeten zijn.'

Laurence Alpay, associate lector Medische Technologie

Samenwerking

Studenten kunnen een voorstel voor afstudeeronderzoek indienen dat aansluit bij lopend onderzoek in de onderzoekslijn. Binnen beperkte mogelijkheden bekijken we of de onderzoekslijn daarbij als opdrachtgever kan fungeren. 

Neem contact op

Alle publicaties van Laurence Alpay:

Werk samen met Laurence

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0611449745