Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Boeiende verhalen vertellen, jouw leerlingen meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters. Hen elke dag laten groeien.

Misschien weet je al sinds de basisschool dat je leraar wilt worden. En dat je net zo inspirerend wilt zijn als de leraar die jij vroeger had. Boeiende verhalen vertellen, jouw leerlingen meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters. Hen elke dag laten groeien. Leraar zijn is meer dan een beroep, het is een roeping. De hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Inholland geeft jou een stevige basis waarmee je in onderwijsland veel kanten op kunt. Nieuwsgierig? Leer hoe jij een meesterlijke leerkracht wordt.

Lees meer over de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Liever in deeltijd studeren?

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam
taal
Nederlands

Open Avond 7 december

Meld je hier aan

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

  1. Bij de Pabo van Inholland stimuleren we de ontwikkeling van je eigen identiteit.
  2. Vanaf het begin van de opleiding loop je stage. Veel stage. Steeds in verschillende groepen, zodat je merkt met welke leeftijdsgroep jij vooral een klik hebt. 
  3. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega. 
  4. We werken heel nauw samen met het werkveld: we hebben goede contacten met diverse basisscholen in de regio.

Gezonde Pabo

De Gezonde Pabo

Gezondheid is een thema waar je tegenwoordig niet omheen kan. Daarom kun je bij Inholland het opleidingstraject Gezonde School van de overheid volgen in de module Specialist Sportieve en Gezonde School. Het programma combineert verschillende thema's waarin bewegen, voeding en veiligheid centraal staan. Je kunt deze extra module tijdens de voltijd Pabo-opleiding volgen. De extra belasting is circa drie uur per week. Daarnaast ben je gemiddeld één keer per week zelf bezig met sport en gezondheid. Zo houd je jezelf ook nog eens structureel fit!

Bij afronding van de Gezonde Pabo ontvang je een erkend certificaat en kun je op de basisschool aan de slag als Specialist Sportieve en Gezonde School. De Gezonde Pabo kun je doen in Alkmaar, Haarlem en Rotterdam. Mail voor meer informatie Roos Numan (Alkmaar), Robin Planken (Haarlem) of Sjoerd van Santen (Rotterdam).

Levensbeschouwing

Levensbeschouwing

De Pabo's van Inholland begeleiden je in je eigen identiteit (zingeving), maar stimuleren als vanzelfsprekend diversiteit. Je leert immers met én van elkaar. We besteden in ons onderwijs aandacht aan verschillende vormen van vieren. Er wordt niet vanuit een bepaalde grondslag in de colleges levensbeschouwing gegeven. Levensbeschouwing krijgt bij de Pabo's invulling vanuit jou zelf. We verwachten dat je openstaat voor de ander en dat je in gesprek gaat met andersdenkenden vanuit de houding dat je van de ander wilt leren.

Te behalen certificaten

  • Certificaat levensbeschouwing openbaar onderwijs (op alle Pabo-locaties te behalen).
  • Diploma Christelijk Basisonderwijs (te behalen op de locaties Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam).
  • Akte Godsdienst/Levensbeschouwing voor leraar katholiek primair onderwijs (te behalen op locatie Alkmaar).

Vakspecialist muziek

Opleiding Vakspecialist muziek

We vinden het belangrijk dat basisschoolkinderen structureel meer muziekonderwijs krijgen. Daarom kun je tijdens je studie de post-hbo-opleiding Vakspecialist muziek volgen. Bij het afstuderen ontvang je dan niet alleen je bachelordiploma, maar ook een getuigschrift Vakspecialist muziek.

Inhoud
De opleiding Vakspecialist muziek houdt in dat je tijdens het tweede en derde studiejaar extra muzieklessen volgt en ook tijdens je stage meer aandacht gaat besteden aan muziek. Voor jouw toekomstige werk betekent het, dat je naast je inzetbaarheid als leerkracht, ook inzetbaar bent als muziekcoördinator, als coach om collega's te ondersteunen bij het geven van muzieklessen en als vakspecialist om in alle klassen muzieklessen te verzorgen. Als je de opleiding Vakspecialist muziek wilt volgen, geef je dit aan in je eerste studiejaar.

Inholland Podcast

Linde Stellaard

Hoe is het om voor de eerste keer voor de groep te staan? Welke eigenschappen moet je echt in je hebben om leerkracht te worden? Hoe regel je een stage in Curaçao? En zijn Linde’s raptalenten een goede manier om kennis over te dragen?

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!