Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Boeiende verhalen vertellen, jouw leerlingen meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters. Hen elke dag laten groeien.

Misschien weet je al sinds de basisschool dat je leraar wilt worden. En dat je net zo inspirerend wilt zijn als de leraar die jij vroeger had. Boeiende verhalen vertellen, jouw leerlingen meenemen in de wondere wereld van cijfers en letters. Hen elke dag laten groeien. Leraar zijn is meer dan een beroep, het is een roeping. De hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Inholland geeft jou een stevige basis waarmee je in onderwijsland veel kanten op kunt. Ben je nieuwsgierig geworden naar de opleiding Leraar Basisonderwijs? Leer hoe jij een meesterlijke leerkracht wordt met de Pabo-voltijdopleiding.

Lees meer over de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Liever in deeltijd studeren?

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam
taal
Nederlands

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

  1. Bij de Pabo van Inholland stimuleren we de ontwikkeling van je eigen identiteit.
  2. Vanaf het begin van de opleiding loop je stage. Veel stage. Steeds in verschillende groepen, zodat je merkt met welke leeftijdsgroep jij vooral een klik hebt. 
  3. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega. 
  4. We werken heel nauw samen met het werkveld: we hebben goede contacten met diverse basisscholen in de regio.

Gezonde Pabo

De Gezonde Pabo

Jij weet hoe belangrijk het is dat kinderen genoeg spelen en bewegen. Dat ze van jongs af aan een gezonde relatie opbouwen met eten. En dat ze leren over thema’s als mediawijsheid of seksualiteit. Bij Inholland kun je de module Specialist Sportieve en Gezonde School volgen. Inclusief het opleidingstraject Gezonde School van de overheid. Wij noemen dat: de Gezonde Pabo. Bij de Gezonde Pabo krijg je alle handvatten voor een gezonde klas.

Je kunt de Gezonde Pabo volgen tijdens de voltijd opleiding Leerkracht Basisonderwijs. Je bent er per week ongeveer drie uur extra mee bezig. Ook ben je zelf gemiddeld één keer per week bezig met sport en gezondheid. Geen gezonde leerlingen zonder gezonde leerkracht.

Als je de Gezonde Pabo hebt afgerond, krijg je een erkend certificaat. Zo kun jij aan de slag als Specialist Sportieve en Gezonde School. Nieuwsgierig? Stuur een mailtje naar Roos Numan (Alkmaar), Robin Planken (Haarlem) of Sjoerd van Santen (Rotterdam).

Levensbeschouwing

Levensbeschouwing

We vinden het belangrijk dat we met én van elkaar leren. Daarom worden de colleges levensbeschouwing niet vanuit één bepaalde basis of religie gegeven. Als onderdeel van het Pabo-onderwijs bij Inholland ontwikkel jij je eigen identiteit, en leer je van die van een ander. Net als jouw leerlingen straks. Zo moedig je diversiteit aan in de klas.

Je haalt de volgende certificaten:

  • Certificaat levensbeschouwing openbaar onderwijs (op alle Pabo-locaties te behalen).
  • Diploma Christelijk Basisonderwijs (te behalen op de locaties Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam).
  • Akte Godsdienst/Levensbeschouwing voor leraar katholiek primair onderwijs (te behalen op locatie Alkmaar).

Vakspecialist muziek

Opleiding Vakspecialist muziek

Meer muziekonderwijs op de basisschool, daar teken jij voor. Jouw leerlingen leren meer dan alleen taal en rekenen. Als je tijdens de Pabo de post-hbo-opleiding Vakspecialist muziek volgt, geef jij straks muzieklessen in alle klassen. Of je helpt je collega’s bij het geven van de muzieklessen.

De opleiding Vakspecialist Muziek is een post-hbo-opleiding. Tijdens je tweede en derde jaar van je opleiding Leraar Basisonderwijs volg je extra muzieklessen, en tijdens je stage besteed je meer aandacht aan muziek. Bij het afstuderen ontvang je dan niet alleen je bachelordiploma, maar ook een getuigschrift Vakspecialist Muziek.

Inholland Podcast met host Linde Stellaard over de Pabo

Inholland Podcast over de Pabo

Linde Stellaard

Hoe is het om voor de eerste keer voor de groep te staan? Welke eigenschappen moet je echt in je hebben om leerkracht te worden? Hoe regel je een stage in Curaçao? En zijn Linde’s raptalenten een goede manier om kennis over te dragen?

Heb je vragen over de Lerarenopleiding Basisonderwijs?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228