Leraar Basisonderwijs (Pabo)

laden

Word jij meester of meesterlijke juf?

Misschien weet je het al sinds de basisschool: leraar zijn is het leukste wat er is! Zelf je eigen lessen samenstellen. Op jouw manier kinderen helpen in hun ontwikkeling. Hen inspireren en een echt rolmodel zijn.

Hoe jong of oud je ook bent, je bent nooit uitgeleerd. Om beter te worden in je vak, om iets nieuws te ontdekken of om gewoon continu het beste uit jezelf te halen. Basisscholen geven graag de ruimte aan nieuwe talenten zoals jij.  Meld je daarom aan voor de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland.

Voor wie?

Wat kinderen zien, doen ze na. Daarom hebben ze behoefte aan een leerkracht met een sterke persoonlijkheid. Iemand die niet alleen vertelt, maar ook doet wat goed is. Iemand die inspireert, prikkelt en uitdaagt om te leren. Die van rekenen een avontuur maakt en van taal een feestje. Die openstaat voor de kwaliteiten van ieder individueel kind en elk talent laat groeien. Lijkt je dat wat? Dan is de Pabo echt iets voor jou.

Klik op 'Lees meer...' voor een detailoverzicht van de opleiding.

Vorm Locaties Lees meer:
Voltijd  Alkmaar I Den Haag I Dordrecht I Haarlem I Rotterdam Lees meer over de voltijdopleiding
Deeltijd  Alkmaar I Den Haag I Dordrecht Haarlem I Rotterdam Lees meer over de deeltijdopleiding
Flexibel Alkmaar I Den Haag I Dordrecht I Haarlem I Rotterdam Lees meer over de flexibele opleiding
Digitaal Den Haag I Dordrecht Lees meer over de DigiPabo

 

Verkorte varianten

   
Driejarige opleiding (vwo-route) Alkmaar I Den Haag I Dordrecht I Haarlem I Rotterdam Lees meer over de versnelde vwo-route
Tweejarige opleiding deeltijd Alkmaar I Den Haag I Dordrecht I Haarlem I Rotterdam Lees meer over de verkorte deeltijdopleiding
Tweejarige opleiding deeltijd digitaal Den Haag I Dordrecht Lees meer over de verkorte deeltijd digitaal


Kies welke Pabo het beste bij jou past. Iedere locatie heeft een eigen karakter

Inholland Alkmaar
Pabo Alkmaar

Pabo Haarlem
Dordrecht
Pabo Dordrecht
Den Haag
Pabo Den Haag
Inholland Rotterdam
Pabo Rotterdam
 

 

Veel meer meester!

Kinderen (jongens én meisjes), hun ouders én professionals binnen het onderwijs willen meer mannen voor de klas. Zij vinden een evenredige verdeling van mannen en vrouwen belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen even goed les geven, maar dat kinderen (en ouders) hun schooltijd anders beleven wanneer er een man voor de klas staat. Zo tonen mannen meer begrip voor het gedrag van jongens en voelen jongens zich vaker meer aangesproken door mannen. Uiteraard hebben zowel jongens als meisjes baat bij diversiteit en afwisseling in de klas.
Om meer mannen te interesseren voor het beroep, zijn de Pabo's van Inholland samen met een aantal andere hogescholen het initiatief Veel Meer Meester gestart! Klik hier voor meer informatie. 

Bekijk het volledige aanbod van Hbo-opleidingen