Luchtvaarttechnologie voltijd

"Bij deze opleiding ligt de wereld echt aan je voeten."

Afgestudeerde Anne Griffioen

Mijn naam is Anne Griffioen 22 jaar en in 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Luchtvaarttechnologie.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Omdat Inholland de enige hogeschool is die Luchtvaarttechnologie in deze vorm aanbiedt. Ik hou van de 'harde techniek' en dat is waar ik graag in terecht wilde komen waardoor dit een logische keuze was voor mij. Daarnaast is Delft een super leuke stad om te wonen, wat de studie nog aantrekkelijker maakte!

Hoe heb je de opleiding ervaren?
Ik heb de opleiding als erg goed ervaren, ik heb het er enorm naar mijn zin gehad. Dit kwam niet alleen door de vakken die mij erg aanspraken, maar ook door mijn klasgenoten, de gemotiveerde docenten en de studievereniging, die leuke excursies en borrels organiseerde.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Voor deze opleiding heb je doorzettingsvermogen en veel motivatie nodig.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
Omdat je in ontzettend veel bedrijven kan komen te werken, op veel plekken in de wereld. De wereld ligt echt aan je voeten bij deze opleiding. Dat komt voornamelijk omdat je een gewilde werknemer bent in verschillende technische sectoren.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
Tijdens mijn tweedejaarsstage werkte ik als automonteur bij Lotus sportscars. Daar liep ik mee op de werkplaats en ging ik mee naar de autoraces. Ik heb daar echt een geweldige tijd gehad en enorm veel geleerd.

Mijn derdejaarsstage heb ik gedaan op een universiteit in China waar ik onderzoek deed op het gebied van aerodynamica. Het was leerzaam op twee vlakken: het was niet alleen leerzaam voor mijn studie, maar ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling, omdat je in het buitenland woont. Mijn afstudeeronderzoek heb ik gelopen bij KLM Engineering & Maintenance. Hier heb ik gekeken naar de schades bij en de levensduur van verschillende vliegtuigtypes. Ik heb ook hier een enorm toffe tijd gehad, omdat ik elke week wel tussen de vliegtuigen liep of erin te vinden was.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Ik werk nu bij KLM, wat mede mogelijk gemaakt werd door mijn bestuursjaar bij studievereniging V.S.V. Sipke Wynia. In die hoedanigheid sprak ik met een hoge manager van KLM tijdens een Fokker-symposium. Daarnaast heb ik mijn afstudeerstage bij KLM Engineering & Maintenance gedaan, waardoor ik kon laten zien wat ik in mijn mars had.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Ik werk nu als business analyst loyalty en ik ben samen met het team verantwoordelijk voor alle nieuwe applicaties op de site gerelateerd aan loyalty (flyingblue en myaccount).

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Omdat dit mij een heel mooie kans leek om bij een groot operationeel bedrijf meer werkervaring op te doen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling en mijn verdere loopbaan. Daarnaast was het eigenlijk stiekem altijd al mijn grote droom om bij KLM te werken.

Welke kennis vanuit je opleiding breng je nu in praktijk?
Ik leerde een manier van denken tijdens de studie die ik nu dagelijks gebruik. Zonder mijn studie was dat nooit gelukt. De studie heeft mij gebracht waar ik nu ben.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik zie mijzelf binnen vijf jaar in een innoverende functie waarmee ik echt iets kan veranderen binnen KLM. Op dit moment mag ik daar al in werken, wat ik erg leuk vind, dus misschien heb ik binnen een jaar alweer een nieuwe leuke uitdaging binnen KLM gevonden!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!