
Om 'met z'n allen' in de stad te wonen is het belangrijk om er op een plezierige manier te kunnen leven en er gezond oud te worden. Daarom moet er voldoende verbinding zijn met het leven 'buiten de stad'.
In de onderzoekslijn Gezondheid in de metropool van het Research and Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences (RIC AFL) doen onderwijs, werkveld en overheid praktijkgericht onderzoek naar hoe steden ingericht zijn om deze verbinding met het ommeland te waarborgen om te kunnen leven in een gezonde samenleving.
De onderzoekslijn Gezondheid in de metropool werkt samen met de volgende Centres of Expertise en kenniswerkplaatsen:
Het RIC AFL sluit met haar onderzoekslijnen aan op de Nationale Wetenschapsagenda, waarin de onderzoeksvragen staan waar de wetenschap zich de komende jaren op richt. De Nationale Wetenschapsagenda bundelt de krachten van verschillende partijen en stimuleert daarmee de samenwerking tussen wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.
Personalised nutrition. De ontwikkeling van integrale gezondheidssystemen voor mens en dier in dierlijke productieketens. Consumenten kiezen hun voedselproducten op basis van onderbouwde en meetbare persoonlijke gezondheidsvoordelen. Hoe kunnen we nieuwe gezonde voedselgewassen ontwikkelen die meer produceren met minder gebruik van schadelijke chemicaliën?
Verdergaande verstedelijking roept vragen op over ruimtebeslag en -gebruik en is onlosmakelijk verbonden met innovatieve logistieke systemen voor personen en goederenvervoer
De stad als gezond woongebied, sustainable cities, green cities, hackable cities. Wat zijn de effecten van (gebouwde) omgeving op gezondheid en welzijn?
Technische, economische, sociale en culturele innovaties die bijdragen aan het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken.
Bron van genieten en beleving, als factor voor de menselijke gezondheid.
Menselijk gedrag en bewustwording.