Petra Biemans
Petra Biemans

Petra Biemans

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Werk samen met Petra

Even voorstellen

Dr. Petra Biemans is sinds 2006 lector Human Capital en doet onder de vlag van het Business, Finance & Law praktijkgericht onderzoek naar onder andere de verandering van werk, de inrichting van organisatie en werk en de rol die HRM-beleid en management hierbij kunnen spelen. De ontwikkelde kennis komt ten goede aan studenten en docenten van Inholland en het werkveld.

Samenwerken

Vanuit het BFL worden regelmatig afstudeeropdrachten verstrekt. Petra Biemans en haar mede-onderzoekers werken tevens aan lesprogramma’s en -materiaal voor studenten, docenten en uiteraard HRM’ers in het beroepenveld. Daarnaast is er aandacht voor bijscholing van docenten op het gebied van onderzoeksvaardigheden. Organisaties kunnen ondersteuning krijgen om een toekomstgericht HRM-beleid te ontwikkelen

Wie is Petra Biemans?

Expertise

Lector Petra Biemans is voorzitter van het landelijk netwerk van HRM-lectoren. Ook is zij vicevoorzitter van het Breed Platform Arbeid. Ze publiceert regelmatig artikelen en columns en verzorgt daarnaast met enthousiasme lezingen, gastcolleges en workshops voor bedrijven, opleidingen en instellingen.

Ervaring

Petra Biemans was na haar studie Organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam actief in diverse advies- en managementfuncties op het gebied van HRM. Ze promoveerde in 1999 met een onderzoek naar de professionalisering van de personeelsfunctie.

"Mijn studenten geef ik mee dat leren niet zozeer ‘iets’, maar vooral ‘iemand’ worden is. Iemand die zich blijft ontwikkelen omdat de wereld blijft veranderen."

Petra Biemans, lector Human Capital

Petra Biemans bij de podcast Onderzoekers over de Toekomst

Luister de podcast

Petra Biemans was te gast in de podcast Onderzoekers over de Toekomst. In deze podcastserie delen lectoren van Hogeschool Inholland elke maand hun visie over de toekomst van onze wereld. In deze aflevering vertelt Petra over werk en opleiden. Hoe verandert werken onder invloed van AI, vergrijzing en opkomende en nieuwe beroepen, en hoe kunnen professionals en organisaties daarmee omgaan?

Luister de aflevering

Alle publicaties van Petra Biemans:

Werk samen met Petra

Kom in contact en stel je vragen

Petra Biemans
Telefoon
0615279712