2023
15
februari
2023
|
15:02
Europe/Amsterdam
Gedurende twintig weken werkten studenten van de groene opleidingen van Hogeschool Inholland aan duurzaamheidsvraagstukken voor nationale en internationale bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeentes. Van het ontwikkelen van plantaardige yoghurt va...
Lees meer
2022
14
april
2022
|
10:04
Europe/Amsterdam
Ondervoeding bij ouderen in Nederland is een onderschat probleem. Maar liefst 35% van de thuiswonende ouderen die thuiszorg krijgt, is ondervoed. Om meer bewustwording te creëren voor dit probleem en te werken aan een oplossing om deze ondervoeding t...
Lees meer
24
maart
2022
|
17:32
Europe/Amsterdam
Het lectoraat Health & Food richt zich op de toepassing van kennis rondom smaak van gezonde en duurzame voeding. Nieuwe voedselbronnen zoals zeewier en andere eiwitrijke alternatieven voor vlees en zuivel zijn interessant vanwege de “vijfde basissmaa...
Lees meer
2021
14
oktober
2021
|
15:13
Europe/Amsterdam
Gezond en lekker eten. Volgens Feike van der Leij zijn het twee handen op één goed gevulde buik. Althans, zo zou het kunnen zijn. In zijn lectorale rede op 11 oktober deed hij uit de doeken hoe hij samen met collega’s en studenten bij Inholland en ta...
Lees meer
30
september
2021
|
10:04
Europe/Amsterdam
Een artikel schrijven over jouw afstudeerproject voor een internationaal wetenschappelijk tijdschrift. Wie droomt daar niet van? Haokun Fu pakte de kans als student Tuinbouw & Agribusiness. Ze deed onderzoek naar de redenen van jongvolwassenen in de ...
Lees meer
14
september
2021
|
08:22
Europe/Amsterdam
Op maandag 11 oktober spreekt dr. Feike van der Leij, lector Health & Food bij Hogeschool Inholland, zijn lectorale rede uit tijdens de viering van het vijfjarige jubileum van Food Innovation Community Amsterdam (FICA). Kom luisteren en meld je aan!K...
Lees meer
07
juli
2021
|
09:02
Europe/Amsterdam
Het duurzame project ‘Bean me up!’, dat zich richt op de ontwikkeling en vermarkting van veldbonen, krijgt 900.000 euro aan Europese subsidie toegekend. Bean me up! is een initiatief van Inholland-lector Feike van der Leij (Health & Food), Amsterdam ...
Lees meer
05
juli
2021
|
07:53
Europe/Amsterdam
Hoe draagt voeding bij aan de gezondheid van mensen? Hoe zorgen we ervoor dat mensen op een gelukkige manier oud worden? Maar ook: hoe verduurzamen we de voedselketen? Dit zijn allemaal vraagstukken die spelen op het gebied van gezondheid en duurzaam...
Lees meer
02
juli
2021
|
17:04
Europe/Amsterdam
Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en Groenten en Cressen: Het medicijn tegen COVID-19?. Een paar titels van de bedrijfsopdrachten die tweedejaarsstudenten Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland Amsterdam en Delft online...
Lees meer
08
februari
2021
|
08:15
Europe/Amsterdam
Feike van der Leij is op 1 februari 2021 gestart als lector Health & Food van Hogeschool Inholland. Hij richt zich op de vraag hoe voeding kan bijdragen aan gezondheid, gelukkig oud worden en hoe de voedselketen kan verduurzamen.Feike werkt al sinds ...
Lees meer