Artikelen met de tag 'HealthFood' | Inholland

Inholland (HealthFood)

2023
12
juli
2023
| 14:08 Europe/Amsterdam
“De veldboon moet op ons bord en niet in de veevoederbak!” betoogt Feike van der Leij, lector Health & Food in vakblad Food & Agri Business. “Verandering begint bij de landbouw, dat is de start van de hele keten.”Waarom is de veldboon een veelbeloven...
Lees meer
28
juni
2023
| 08:00 Europe/Amsterdam
Een wedstrijd winnen met een project waarvan Inholland zelf opdrachtgever is. Birthe, Noor en Jinte deden het! De drie tweedejaarsstudenten Food Commerce & Technology (FCT) presenteerden de eindresultaten van hun bedrijfsopdracht tijdens het Summer E...
Lees meer
13
juni
2023
| 07:08 Europe/Amsterdam
Afschaffen die belasting op verse groente en fruit! Die boodschap verkondigde Feike van der Leij, lector Health & Food van Hogeschool Inholland, luid en duidelijk in  Den Haag tijdens een rondetafelgesprek van de vaste commissie voor Volksgezondheid,...
Lees meer
02
juni
2023
| 09:27 Europe/Amsterdam
In de nieuwe videoserie Wicked Problems bezoeken we iedere drie weken een lab van Hogeschool Inholland. We spreken met studenten, docenten, onderzoekers en organisaties over hoe zij, door van elkaar te leren en samen te experimenteren en te innoveren...
Lees meer
25
mei
2023
| 09:55 Europe/Amsterdam
In de serie Expeditie Noord-Holland van TV NH onderzoekt boer Ayoub hoe het boerenleven eruit ziet in de toekomst. En hoe ons voedsel dan wordt geproduceerd. Daarom nam hij een kijkje in de keuken bij onze opleiding Food, Commerce & Technology. Daar ...
Lees meer
23
mei
2023
| 16:55 Europe/Amsterdam
Op woensdag 3 mei vond het wetenschapsfestival ExpeditieNEXT plaats in Middelburg. Lector Health & Food Feike van der Leij deed daar samen met studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland het onderzoek ‘Zuur op een r...
Lees meer
15
mei
2023
| 08:05 Europe/Amsterdam
Vleesvervangers, veevoer en industriële producten zoals biodiesel. Soja kent vele toepassingen en het is plantaardig. Maar is het ook duurzaam? Door ontbossing, verlies van biodiversiteit en bodemverschraling door monocultuur, is dat veel minder dan ...
Lees meer
27
april
2023
| 09:13 Europe/Amsterdam
Op 24 april 2023 verscheen het opinie-artikel 'Voer een suikertaks in én een subsidie op groente en fruit’ in het Parool. Lector Health & Food bij Inholland, Feike van der Leij, pleit samen met lectoren Herman Peppelenbos en Annet Roodenburg van HAS ...
Lees meer
17
april
2023
| 15:48 Europe/Amsterdam
De verleiding van vette of zoete snacks rond etenstijd, supermarkten waar de   ongezonde producten voor het grijpen liggen; mede daardoor groeit het aantal mensen met overgewicht. Het is noodzakelijk om met goede alternatieven te komen. Naast gezondh...
Lees meer
15
februari
2023
| 15:02 Europe/Amsterdam
Gedurende twintig weken werkten studenten van de groene opleidingen van Hogeschool Inholland aan duurzaamheidsvraagstukken voor nationale en internationale bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeentes. Van het ontwikkelen van plantaardige yoghurt va...
Lees meer
2022
14
april
2022
| 10:04 Europe/Amsterdam
Ondervoeding bij ouderen in Nederland is een onderschat probleem. Maar liefst 35% van de thuiswonende ouderen die thuiszorg krijgt, is ondervoed. Om meer bewustwording te creëren voor dit probleem en te werken aan een oplossing om deze ondervoeding t...
Lees meer
24
maart
2022
| 17:32 Europe/Amsterdam
Het lectoraat Health & Food richt zich op de toepassing van kennis rondom smaak van gezonde en duurzame voeding. Nieuwe voedselbronnen zoals zeewier en andere eiwitrijke alternatieven voor vlees en zuivel zijn interessant vanwege de “vijfde basissmaa...
Lees meer
2021
14
oktober
2021
| 15:13 Europe/Amsterdam
Gezond en lekker eten. Volgens Feike van der Leij zijn het twee handen op één goed gevulde buik. Althans, zo zou het kunnen zijn. In zijn lectorale rede op 11 oktober deed hij uit de doeken hoe hij samen met collega’s en studenten bij Inholland en ta...
Lees meer
30
september
2021
| 10:04 Europe/Amsterdam
Een artikel schrijven over jouw afstudeerproject voor een internationaal wetenschappelijk tijdschrift. Wie droomt daar niet van? Haokun Fu pakte de kans als student Tuinbouw & Agribusiness. Ze deed onderzoek naar de redenen van jongvolwassenen in de ...
Lees meer
14
september
2021
| 08:22 Europe/Amsterdam
Op maandag 11 oktober spreekt dr. Feike van der Leij, lector Health & Food bij Hogeschool Inholland, zijn lectorale rede uit tijdens de viering van het vijfjarige jubileum van Food Innovation Community Amsterdam (FICA). Kom luisteren en meld je aan!K...
Lees meer
07
juli
2021
| 09:02 Europe/Amsterdam
Het duurzame project ‘Bean me up!’, dat zich richt op de ontwikkeling en vermarkting van veldbonen, krijgt 900.000 euro aan Europese subsidie toegekend. Bean me up! is een initiatief van Inholland-lector Feike van der Leij (Health & Food), Amsterdam ...
Lees meer
05
juli
2021
| 07:53 Europe/Amsterdam
Hoe draagt voeding bij aan de gezondheid van mensen? Hoe zorgen we ervoor dat mensen op een gelukkige manier oud worden? Maar ook: hoe verduurzamen we de voedselketen? Dit zijn allemaal vraagstukken die spelen op het gebied van gezondheid en duurzaam...
Lees meer
02
juli
2021
| 17:04 Europe/Amsterdam
Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en Groenten en Cressen: Het medicijn tegen COVID-19?. Een paar titels van de bedrijfsopdrachten die tweedejaarsstudenten Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland Amsterdam en Delft online...
Lees meer
08
februari
2021
| 08:15 Europe/Amsterdam
Feike van der Leij is op 1 februari 2021 gestart als lector Health & Food van Hogeschool Inholland. Hij richt zich op de vraag hoe voeding kan bijdragen aan gezondheid, gelukkig oud worden en hoe de voedselketen kan verduurzamen.Feike werkt al sinds ...
Lees meer